61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve 26. Dönem Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Burada açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Emekliler bu ülkeye hizmet etmiş insanlar, emeklilik döneminde insan onuruna yakışır bi şekilde yaşamak istiyorlar. Maaşlarının düşük olduğunu anlattılar ikramiye ve intibak konusundaki sıkıntıları dile getirdiler” dedi. 

MALİYET HESABI YAPTIK
Fındığın durumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaya, “Dönem başında fındık fiyatlarının sezon öncesi açıklanması gerektiğini söyledik. Geçen yıl bu sıkıntıyı yaşadık. Üretici fındığını büyük oranda satmıştı. Bu yıl geç kalınmasın istedik. Maliyet hesabı yaptırdık. 15.5 lira gerçeğini ortaya koyduk. Biz 1 kilogram fındığın 20 liradan alınmasını öneriyoruz. Hükümet bunu ciddiye almadı ve kalitesine göre 17 lira olarak açıkladı. Biz üreticinin piyasada sahipsiz kalmaması gerektiğini söylüyorduk. Toprak Mahsulleri Ofisi eski gücünde değil. Devlet müdahale olsun üretici desteklemek adına piyasada olsun. Bu konuda orada kararlılıkla ilerledik. Hükümet TMO’yu piyasaya soktu. Fındık ancak piyasada 13 liraya kadar geriledi. Keşke olmasaydı. Bölgemiz için fındığın önemi yüksek” diye konuştu.

TMO VATANDAŞA YARDIMCI OLMALI
Kaya, “Vatandaş diyor ki fındığımı TMO’ya getiriyorum bana binbir dereden su getirtiyorlar fındığımı almamak için bahane üretiyorlar. Vatandaşa kolaylık sağlanmalı. Ben fındığımı TMO’ya getirdim kırdılar randıman 48 dedi ancak tüccara gittim 53 dedi. TMO üreticinin haklarını korumak için piyasada ancak zarara uğratıyor. Trabzon’da nem oranı yüksek. Fındık üreticisi mağdur edilmesin. TMO’ya getirildiğinde üretici için 0.1 nem fazlası olduğundan dolayı geri getirmemeli. Orada yardımcı olunmalı. Üreticiye sahip çıkın” 

FARABİ HASTANESİ MARKA DEĞERDİR
Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi ile ilgili Kaya, “Eldiven alamayan, malzeme tedarik edemeyen hastalara iyi bakamayan algısıyla bakılan bir hastane oldu. Bölgenin en önemli marka değerlerinden biridir. Bu durumda olmasını asla kabul etmiyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz” diye konuştu.

BALIĞI GÖREMEZ OLDUK
Kaya, “Balığı göremez olduk. Bu konuyla ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz. Beşirli’de Gülcemal projesi yapılıyor. Topraklar tahkimat olmadan kalıntılar olduğu gibi denize dökülüyor. Balıklar bu nedenle bu bölgeyi, Karadeniz’i terk ediyor. Gürcistan’da balık bolluğundan geçilmiyor. Orada var burada yok. Denizde yapılan hataları gözden geçirmemiz gerekiyor. Trabzon deniz kenti ancak denize girecek alanımız yok. Balıkların üreme yerleri yok edildi. Utanmadan inşaat atıklarını o çöpleri denize dökenler yol yaptık diye övünüyorlar. Ancak böyle yolsuzluk yapılır ve şehrin geleceği yok edilir” şeklinde konuştu.

SADECE İSMİ BÜYÜKŞEHİR
Trabzon’un büyükşehir olmasıyla ilgili Kaya, “Şehrin sadece isminin önüne büyükşehir eklendi. Mahalleye dönen köyler var altyapı sorunları alabildiğine duruyor. O köyleri mahalle yaptık. Bu konuda çok sıkıntılarımız olduğunu gördük” dedi.

BAKANLARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
Kaya, “4 bakanımız var ama şehrimiz adına hiçbir hizmet göremedik diye düşünüyorum. Uçak biletleri çok pahalı ve bunları defalarca dile getirdik. Ulaştırma bakanımız özellikle Trabzonlu. Uçak seferleri konusunu ve bilet fiyatlarının pahalılığını çözemedik. Bakanlarımızı bu şehre hizmete davet ediyoruz” dedi.