Koronavirüs nedeniyle Çin’de futbol takımları da çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ülkenin bazı bölgelerinde karantina uygulaması başlatılırken, ülkenin süper liginde üç hafta sonra başlayacak yeni sezon öncesi flaş bir karar alındı.

Uluslararası müsabakalara katılacak olan takımların burada kendi sahalarında oynayacakları karşılaşmalara yasaklama getirildi. Asya Futbol Federasyonu, 2020 Şampiyonlar Ligi’ne katılan takımların korona nedeniyle ev sahibi olamayacaklarına hükmetti.

4 takıma ev sahibi kısıtlaması
Buna göre Beijing Guoan, Shanghai Shenhua, Guangzhou Evergrande, Shanghai SIPG takımları, 7 Nisan’daki 4. hafta maçlarına kadar olan karşılaşmalarını kendi sahalarında oynayamayacaklar.

İç saha maçları deplasmana alındı
Çin Süper Ligi’nde son şampiyon olan, bu sezon Asya Şampiyonlar Ligi’nde G Grubu’nda Suwon, Johor, Vissel Kobe takımlarıyla eşleşen ve ilk maçını 12 Şubat’ta oynayacak olan Talisca’nın formasını giydiği Guangzhou Evergrande de yasaktan etkilenecek.

Talisca önlemini maskeyle aldı
Virüs önlemi nedeniyle maskeyle dolaşan eski Beşiktaşlı Anderson Talisca’nın yıldızı olduğu sarı-kırmızılı takım da diğer ekipler gibi ev sahibi olduğu haftalar, deplasmana çevrilerek hastalık sürecinde maçlarını Çin’de yapmamış olacak.

Mbia yolları ayırıp kentten ayrılmıştı
Corona virüsinin merkezi olan Wuhan’ın futbol takımıysa daha sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Eski Trabzonsporlu Stephane Mbia geçtiğimiz günlerde takımla yollarını ayırarak Shanhai’in yolunu tutarken, sezon öncesi kampı için Wuhan Zall alarmı çalmaya başladı.

100’ün üzerinde insan öldü
Virüsten uzakta olmak için İspanya’nın Malaga kentine gitmeye hazırlanan Wuhan Zall takımı, İspanya’da alarma neden oldu. 100’ün üzerinde insanın ölümüne ve 4500 civarı insana bulaştığı belirtilen virüsün merkezinden gelmesi nedeniyle ülkede teyakkuza geçildiği ifade edildi.

Sağlık bakanlığı güvence verdi
İspanyol teknik adam Jose Gonzalez’in yönetimindeki Çin ekibiyle maç yapacak olan Rus ekibi Krasnodar’ın, 10 Şubat’taki bu maçı iptal ettiği belirtildi. İspanya’da korkuya neden olan takımın gelişiyle ilgili sağlık bakanlığından, Wuhan Zall’da kimsenin virüse taşımadığına yönelik güvence verildiği bildirildi.

İstanbul aktarmalı gidecekler
İspanya basınına göre gözlerin üzerinde olduğu Çin takımı, bu ülkeye uçuşunu Türkiye üzerinden gerçekleştirecek. Wuhan Zall takımının, Shanghai’dan hareket etmek üzere İstanbul aktarmalı olarak İspanya’ya gideceği belirtildi.

Şubat ortasına kadar kalacaklar
Çin ekibi virüsün merkezi olan kentten ayrılarak çalışmalarını 1000 kilometre uzaklıktaki Shanghai'de sürdürüyordu. Yapılan kontrollerin ardından ülkeden ayrılmalarına izin verilen Zall takımının, Şubat ayı ortasına kadar İspanya'da kalacağı kaydedildi. (Skorer)