Trabzonspor'dan 5 milyon Euro bonservis bedeli ve ilk transferde yüzde 25 hakla Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz, buradan da Çin Kulübü Beijing Gouan'a satıldı. Burak Yılmaz, toplamda 8 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Çin kulübüne transfer olurken bu paranın yüzde 25'lik kısmı yani 2 milyon Eurosu ise Trabzonspor'a kalacak.
Çin kulübü de Burak Yılmaz transferini resmen açıklarken dikkat çeken bir olaya imza attı. Çin Kulübü Beijing Gouan'ın hazırladığı görselde Burak Yılmaz'ın Galatasaray formasıyla değil Trabzonspor formasıyla olan görseli kullanıldı. Bu durum sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı...
Türkiye'ye bugün veda ederek Çin'e gitmek için yola çıkan Burak ise bir basın toplantısı düzenledi. Burak, ". Bana gelen teklifi kulübümün bulunduğu durumdan dolayı gitmekten yana kullandım ve transfer gerçekleşti. Burada kimseyi açıkçası zor durumda bırakmak istemiyorum bu bana yakışmaz. Bu şekilde gerçekleşti diyebiliriz" dedi.
Burak sözlerine şu şekilde devam etti:
"Galatasaray'ı ben yuva olarak görüyorum. İçimden bir parçamın eksildiğini hissediyorum. Bir futbolcu kaybediyor Galatasaray ama büyük bir taraftar kazandı. Gitmeden daha dönüşü konuşmak mantıklı değil. 4 yıllık kontrat imzaladım.
Selçuk ile tabilki konuştuk. Oradan da olsa birbirimize destek olacağız. Selçuk ile ayrı bir hukukumuz var o da üzüldü ama... Kendisine başarılar diliyorum, bütün takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum."