61SAAT SPOR ÖZEL-Trabzonlu genç iş adamı Yusuf Gülgönül, geçtiğimiz günlerde iş seyahata için Çin’e gitti. Buraya yaptığı iş seyahati sırasında turistik mekanları da gezme fırsatı bulan Gülgönül’ün başına ise ilginç bir olay geldi.
Seyahati sırasında bir kişinin üzerinde Trabzonspor forması gördüğünü ifade eden Güngönül, “Kendisini Türk ve Trabzonlu sandım. Hemen yanına gidip arkası bana dönük olduğu için omzuna dokunarak, “Selam hemşehrim” dedim. Ondan gülümseyen bir yüz beklerken bana İngilizce bir şeyler söylemeye başladı ve sinirlendi.
Şaşkındım Çin’deydim ve üzerinde Trabzonspor forması olan bir adama selam verdim ve bana İngilizce cevap veriyordu. Tercümanı çağırdık ve adama Trabzonlu olduğumu ve Trabzonspor forması giydiği için onu Türk sandığımı söyledim.
Adam bizim böyle dediğimizi duyunca gülümsedi. Sonra bize neden Trabzonspor forması giydiğini anlattı:
Gezmek için Trabzon’a gelmiş, ve Trabzon insanın futbola ve Trabzonspor’aolan sevgisini görünce çok etkilenmiş. Trabzonspor forması satın almış. Gittiği her ülkede de Trabzonspor formasını olabildiğince giyiniyormuş” dedi.
İspanyol turistin aynı zamanda Barcelona taraftarı olduğunu da kaydeden Günlgönül, “ Kendisin fanatik bir şekilde Barcelona taraftarı. Trabzonspor’un renklerinin de Bordo-Mavi olması nedeniyle Trabzonspor’a buradan da bir yakınlık hissetmiş” dedi. Güngönül, İspanyol turisti yeniden Trabzon’a davet etiğini de kaydetti.

KAYNAK: 61SAAT.COM