Şimdiye kadar Türkiye Milli Futbol Takımı ile Coca-Cola Gelişim Ligleri’nin ana sponsorları arasında yer alan Coca-Cola, futbola verdiği desteği sürdürdü. Dünyanın en büyük alkolsüz içecek firması Coca-Cola, Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray dahil olmak üzere Süper Lig takımlarının resmi içecek sponsoru oluyor. 

Futbola verdiği desteği hem Türkiye’de hem de tüm dünyada sürdüren Coca-Cola, Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray dahil olmak üzere Süper Lig takımları ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Bir ile üç yıl süreyle geçerli olacak anlaşmalara göre, Coca-Cola takımların kol, şort ve resmi içecek sponsoru olacak. 

Bir ile üç yıl süreyle Süper Lig takımlarınıdestekleyecekolan Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin,Türkiye’deki futbol takımlarının sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti:

“Coca-Cola Şirketi olarak Avrupa Şampiyonası ve FİFA Dünya Kupası gibi en büyük futbol organizasyonlarını uzun süredir destekliyoruz. Türkiye’de de 2004 yılından bu yana Türkiye Futbol Federasyonu’nun ana sponsorları arasında yer alıyoruz. 200’den fazla ülkede sporun getirdiği dostluk felsefesini yaymaya çalışan bir marka olarak, spora olan desteğimizi büyüterek sürdürmek amacıyla yeni adımlar atıyoruz. Bu çerçevede, Süper Lig takımlarıylaişbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte de hem oyuncusuyla hem taraftarıyla kapsayıcı ve kitlesel bir spor dalı olan futbola destek vermeye devam edeceğiz.”

Sporun birleştirici, mutlu edici gücüne inançla, bir bütün olarak sporu destekleyen Coca-Cola, dünya üzerindeki en büyük spor sponsorları arasında bulunuyor. Coca-Cola, Türkiye’de 2004 yılından bu yana Türkiye Futbol Federasyonu’nun ve 2008’den beri Coca-Cola Gelişim Ligleri’nin ana sponsorları arasında yer alıyor. 1974 yılından beri FIFA Dünya Kupası Resmi Sponsoru olarak futbola destek veren dünyanın en büyük alkolsüz içecek markası Coca-Cola, aynı zamanda Olimpiyat Oyunları, Avrupa Şampiyonası ve Wimbledon gibi dünya üzerindeki en önemli spor organizasyonlarının en uzun süreli ortağı durumunda.