Çorum Belediyespor-Trabzonspor maçında Hugo Rodallega'nın kırmızı kart görmesinin ardından kendisine ırkçılık yaptığını söylediği Yakup Kayış'tan sert yanıt geldi.

Kırmızı kart pozisyonu öncesinde kısa bir tartışma yaşandığını dile getiren Yakup Kayış, "Rodallega'ya 'Yavaş olsana zaten 4-0 öndesiniz. Neden sert giriyorsun' dedim. O da bana yabancı dilde küfürler etti ve sonrasında da kafa attı. Benim ona hakaret veya küfür etmem söz konusu dahi olamaz" diyerek kendini savundu.

Yakup Kayış, A Spor'a yaptığı açıklamalarda ise, "Elhamdülillah Müslümanım, bizim dinimizde de böyle bir şey yok. Bu iftira karşısında dava açacağım. Rodallega kendisini kurtarmak istiyor. Mahşerde hesaplaşacağım onunla." ifadelerini kullandı.

Rodallega'nın iddiaları hakkında Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, yaptığı açıklamada futbolcusunun arkasında durdu. Trabzonspor'un yöneticilerine seslenen Zeki Gül, "Maç canlı olarak yayınlandı. Her yerde kameralar vardı ve o anları da kaydetti. Benim futbolcum böyle bir şey yapmaz. Yaptıysa hemen takımdan çıkarırım. Ancak bu iddialar gerçek değilse aynı hassasiyeti Trabzonsporlu yöneticilerden de beklerim" diye konuştu.

RODALLEGA'DAN IRKÇILIK TEPKİSİ

Çorum Belediyespor maçında kırmızı kart gören Hugo Rodallega, tepkisinin nedeninin ırkçılık olduğunu açıkladı: "Hareketim profesyonel değildi, ancak ırkçılığı kabul edemem. O an incindim ve kontrolümü kaybettim"