Burak Yılmaz'ın Lazio ile anlaşmak üzere olduğu şu günlerde Trabzonspor'a bir dünya yıldızı önerildi. Daha önce Valencia, Roma, Lyon gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarında top koşturan, 2004-2005 sezonunda Beşiktaş formasıyla Türkiye'de de boy gösteren John Carew, menajeri Per Arne Floyd tarafından Trabzonspor'a önerildi.

Geçen sezon Championship'te mücadele edip yeniden Premier Lig'e çıkan West Ham ile yollarını ayıran ve bonservisi elinde olan Carew'in menajeri, bordo-mavili yönetime "İsterseniz görüşebiliriz" mesajı gönderdi. Yıldız futbolcunun geleceğiyle ilgili henüz karar vermediğini söyleyen Norveçli menajer, "Carew, Türkiye'den çok güzel anılarla ayrılmıştı. Türkiye hakkında olumlu şeyler düşünüyor. Gaziantepspor ile bir görüşmemiz olmadı. Ancak Trabzonspor gibi büyük bir kulüpten teklif alırsa gelmeyi kabul edebilir" diye konuştu.


BÜYÜKŞEHİR İLE DOKA İÇİN TEMAS KURULDU
John Carew'in yıllık 1.3 milyon euro garanti para karşılığında Trabzonspor'da oynamayı kabul edebileceği öğrenildi. Bu arada Karadeniz ekibinin gündemindeki bir başka isim olan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Doka Madureira konusunda kulübüyle temas kurulduğu ifade edildi. 2014 yılına kadar turuncu-mavili ekiple sözleşmesi bulunan Brezilyalı golcü için İstanbul ekibinin 4 milyon euro bonservis bedeli talep ettiği, Trabzonspor'un ise indirim istediği dile getirildi. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde ismi manşetlere taşınan PSG'li Guillaurme Hoarau konusunda Trabzonspor'un bir girişiminin olmadığı ve golcü futbolcunun da Fransa'da kalmak istediği ifade edildi.