Çaykur Rizespor taraftarları Kulüp Başkanı Metin Kalkavan'ın yerine eski Kulüp Başkanı Ekrem Cengiz'in göreve gelmesi için 7 bin imza toplayıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiler.

Beş yıl önce Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Çaykur Rizespor, beş yıl boyunca Süper Lig'e çıkamayınca taraftarlar kulüp başkanının değişmesi için kampanya başlattı. Rize'deki taraftar grupları bir süre önce Kulüp Başkanı Metin Kalkavan'ın yerine eski Kulüp Başkanı Ekrem Cengiz'in göreve gelmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Toplanan 7 bin imza fotokopi ile çoğaltılıp beş ayrı klasör haline getirildi. Klasörlerden bir tanesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Bir tanesi Rizespor Futbol Yatırım A.Ş.'ye, Bir tanesi Ekrem Cengiz'e, bir tanesi Metin Kalkavan'a ve bir tanesi de Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya ulaştırılmak üzere bugün postaya verildi.

Taraftar grupları adına açıklama yapan Hasan Tuncay, "Bizim amacımızın kimseyi kırmak değil. Biz bu çalışmayı çok sevdiğimiz Rizespor'un başarısı için yaptık. Ekrem Cengiz'in göreve gelmesi ile Çaykur Rizespor'un eski başarılı günlerine geri döneceğine inanıyoruz" dedi.

Çaykur Rizespor 2008 yılında Kulüp Başkanı Ekrem Cengiz'in görevini yapılan kongrede Kadir Çakır'a devretmesinin ardından 1. Lig'e düşmüştü. Bir yıl sonra ise Kulüp, Rizeli iş adamları tarafından kurulan Rize Spor Futbol Yatırım A.Ş'ye devredildi. Şirketleşen Kulübün Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ise Metin Kalkavan getirildi. Kalkavan 3.5 yıldır Çaykur Rizespor Kulüp Başkanlığı görevini yürütüyor.