Antalya’daki seminerde Merkez Hakem Kurulu, verdikleri ve vermediklerini kararlar ile ilk yarıya damga vuran hakemleri motive etmeye çalışırken, organizasyonun son gününde yani dün hatalar tek tek ortaya çıkarıldı. Öğrencilerine sahip çıkan MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Avrupa’da da önemli hakem hatalarının yapıldığının altını çizdi. Türk hakemlerin bu şekilde değerlendirilmesinin daha sağlıklı olacağını ifade eden Mütfüoğlu’nun konuşmasını yaptığı sırada bu sezon Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan önemli hakem hataları barkovizyona yansıtıldı.

BAŞLAR ÖNE EĞİLDİ
Hatalarını gören hakemlerin başlarını önlerine eğdikleri ve bu durumdan rahatsız oldukları gözlenirken, önemli bir detay da dikkat çekti... Avrupa’da birçok üst düzey maç yönetse de bu sezon kararlarıyla tepki toplayan Cüneyt Çakır’ın flaş hataları hazırlanan videoda yer almadı. Futbolseverler durumu sosyal medyada “Çakır’a orada da ayrıcalık yapılıyor” şeklinde eleştirdi. Ancak Cüneyt Çakır’ın hataları seminerde gösterilmese de akıllardaki tazeliğini dün gibi koruyor!

İŞTE O ES GEÇİLEN HATALAR:

DENAYER’İN ELİ...
Avni Aker’deki Trabzon-G.Saray maçında sahadaki mücadeleden çok hakem Cüneyt Çakır konuşulmuştu. Tecrübeli hakem, Bordo-Mavili Erkan Zengin’in şutunda Denayer’in eline çarpan topu görmemiş ve Fırtına’nın net penaltısını atlamıştı.

3 DÜDÜKLE PAŞA'YI YAKTI
Çakır, Beşiktaş-Kasımpaşa maçında 3 kritik hataya imza atmıştı. Siyah-Beyazlı Beck’in ayağından çıkan topta taç atışını Kartal’a vermiş ardından Atiba’nın elle oynamasını es geçmişti. Son olarak da görmediği ve olmayan penaltıda beyaz noktayı gösterip maçın kaderini değiştirmişti.
BAKAN AKIF ÇAĞATAY KILIÇ:
HAKEM ODALARI ARTIK BASILMASIN
Cüneyt Çakır’ın da aralarında bulunduğu 7 hakeme kokartını takdim eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seminerde konuşmada ise iki önemli konuya değindi. Bakan Kılıç, yabancı hakem projesi için “Yabancı hakemlerle beraber Türk hakemliğini ileri taşıyabiliriz ama yabancı hakem getirmek gereksiz bir tartışmadır. Ben gereksiz buluyorum” ifadelerini kullandı. Trabzon’da hakem Çağayat Şahan ve beraberindeki 9 kişinin rehin alındığı olaya da dikkat çeken Bakan Kılıç, “Bir taraf asla ve asla ‘Hakem odasının yolunu tutacağım’ demeyecek. Hakem odaları izinle ziyaret edilecek yerlerdir” dedi.

‘EURO 2016 FİNALİ ONUN’
Cüneyt Çakır, Süper Lig’de ilk yarının en çok eleştirilen hakemlerinden biri olsa da TFF Başkanı Yıldırım Demirören, övgü dolu ifadeler kullandı. TFF Başkanı, “Çakır ve ekibi EURO 2016’da maç yönetecek. Biz finale çıkamazsak finali onlar yönetecek. Yani biz onlardan değil, onlar bizden hakem alıyor” dedi.