16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasının 20. duruşması bugün sona erdi. Karar aşamasına gelinen şike iddialarına yönelik davanın duruşması bugün Çağlayan'daki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.
Sabah saatlerinde başlayan duruşmada ilk olarak Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın çapraz sorgusuyla başladı. Aziz Yıldırım mahkeme heyetinin telefon konuşmalarının Yıldırım'ın önüne sunulması üzerine savunmaya geçen Yıldırım saçmalıklarına devam etti.

Ayrıntılar

-
Cezalar 2 yıldan çok olmazsa ertelenme hakkına sahip olunuyor.

- En ilginç ayrıntı ise mahkemedeki hal ve hareketlere göre cezalar ertelenebilir. Cezaların ertelenmesi davanın düşmesine neden olur.


-
Ekşioğlu'nun avukatı: Tekrarlarsam bu talepler ve iddiaların hukukla alakası yok ancak hiçbir şey yapılmıyor itirazlarımız reddediliyor.

-
Ekşioğlu'nun avukatı: Muvekkilim Türkiye'nin sayılı zenginlerinden şike teşvike bulaşıp kendine menfaat sağlamaz.

-
Ekşioğlu'nun avukatı: "14 Nisan 2011den önceki yaşananlar yasaya göre suç değildi ve şike yapacak kadar düşmedi."

-
Ekşioğlu'nun vekili: "Ersan sen bu iddianame ve tapeler hukuka aykırıdır" dedi.

- İbrahim Akın ise benim hiçbir suçum yokken üstüme gelindi. Ligde ceza verildi. Ortada bir durum yok hersey yalan dedi.

-
Emenike'nin avukatı: "Vekilime çok laf atıldı. Para sayarken görüntüleri var denildi ama ortada birsey yok" dedi.

- Mahkeme geç ve isteksiz başladı. Avukatlar muvekkillerini savunuyor. Emenike'nin avukatıyla İbrahim Akın konustu.


- Aradan sonra savunmalara geçildi. Savunmalar mahkeme heyetine yazılı olarak verildi. Avukatlardan kısa kısa beyanlar alınıyor daha sonra sanıkların sözlü savunmalarına geçilecek.

- Yıldırım ile Ekinci arasındaki diyaloglar ve gerginlikler duruşma sırasınca devam ediyor. Aziz Yıldırım'ın "Siyasi mevzulara gider burası, ben oraya girince susturuyorsunuz" demesi üzerine Ekinci "Evet hukukta kalalım" dedi. Yıldırım'ın cevabı ise "Hangi hukuk?" şeklinde oldu.

- Trabzonsporlu Avukat'ın Aziz Yıldırım'a, " Eskişehir - Fenerbahçe maçı öncesi, Eskişehir'e tesislerine gitmeniz normal mi?" sorusu üzerine Yıldırım sinirli bir biçimde "Bana soracağın sorulara dikket et" dedi.

- Trabzonspor vekilinin "Eskişehir maçı öncesi tesislere gitmeniz normal midir?" sorusunu Yıldırım "Bak ben 14 yıldır bu işteyim. Sadri başkan burada çıksın desin. Son maçta şampiyonluğu kaybettik. "Bize yenilin dedi" derse o maç için 14 yıldaki her şeyi üstlenirim. Ben Trabzonspor tesislerine de gittim. Yemek yedim." şeklinde cevapladı.

- Trabzonlu avukatlar telefon kayıtlarında geçen görüşmeleri tek tek Yıldırıma soruyor. Aziz Yıldırım kaçamak cevaplar veriyor.

- Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı ile ara ara tartışmalara giriyor. Mahkeme başkanı Aziz Yıldırım'ı dışarı atarım diye uyarıyor.

- Trabzonspor Avukatı Nusret Yılmaz: "Bizi hakim ayartkamla itham ettiniz. 2011'de Mümtaz Bey ile Abdullah Yılmaz'ı atasın diye görüşme yaptınız."

- Aziz Yıldırım mahkeme heyetinde konuşmaya yönelik talepleri üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci "Konuşturmuyoruz mu?" diyerek tepki gösterirken; Yıldırım "Konuşursam zaten mahkeme biter" dedi. Ekinci bunun üzerine "Buyrun" diyerek Yıldırım'a söz hakkı verdi.

DEVLETE GÜVENMİYORUM
"Devlete artık güvenmiyorum. Önceden devlete güvenirdik ama şimdi güvenmiyorum. Devletin görevi suça teşvik etmek değildir ama devlet suça teşvik ediliyor. Devletin hiçbir şeyine güvenmiyorum. Sayın heyet, sayın savcı iki telefonum var. Gerisi şirket ve firmalar adınadır. Devletin korumasının telefonu var. Türkiye'de herkes herkesi dinliyor. Dinlemesin diye alınmıştır. Önceden devlete güvenirdik ama şimdi güvenmiyorum"
Aziz Yıldırım savunmasının tutanağı tutulurken şok da bir iddia ortaya attı. Manisaspor - Trabzonspor maçında şike olduğunu iddia eden Yıldırım, "Mehmet Ali Yılmaz'a sorun, Trabzonspor - Manisaspor maçında şike vardı. Bunu da o tutanağa yazın." dedi.

TRABZON-MANİSA MAÇINDA ŞİKE VAR
"Trabzonspor için Aziz Yıldırım ne yaptı? Herkes bilsin, Trabzonspor büyük değildi, üç büyük vardı ben dördüncü büyük yaptım. Bizim yayın haklarımızdaki yardımla Trabzonspor dördüncü büyük oldu..."
Trabzonspor avukatının Manisaspor başkanı Kenan Yaralı'ya gönderilen parayı ısrarla sürmesi üzerine ise mahkeme salonunda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.