Etik Kurul en geç perşembe sabah şike konusundaki ilk resmi raporunu başkanlık makamına sunacak.

Ve Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu, yaklaşık 9 aydır incelediği şike davası konusundaki son nihai raporunu tamamladı... Daha önce savcılıktan alınan 27 klasörle ilgili ilk mütalasını veren ancak gizlilikden dolayı savunma alamayan Etik Kurulu, iddianamenin mahkeme tarafından kabulunun ardından incelediği ek 70 klasör ve aldığı savunmaların ardından beklenen mütalasını hazırladı.

TFF'nin bu tarihi raporun yazılmasıyla ilgili olarak beş kişiden oluyan Etik Kurulu'nu iki gün öncesinden Maslak Sheraton Otel'de kampa alması dikkat çekti. Son 48 saatini Maslak – İstinye hattında adeta gece gündüz çalışarak geçiren Etik Kurulu bugün federasyon binasındaki odalarına kapanarak raporunu yazdı. Son rutüşları yapılan raporun akşam saatlerinde veya en geç sabah TFF başkanlık makamına verileceği öğrenildi. Raporu ilk olarak TFF icra kurulu görecek ve ardından Etik Kurulu'nun raporu Cuma günü TFF yönetim kuruluna sunulacak.  Etik Kurulu'nun hazırladığı bu son raporda ilgili 8 kulüple ilgili disiplin yargılaması yapılmasına gerektirecek somut bilgi ve belgelere ulaşılmadığı yönünde bir kanaat oluştuğu yönünde ifadeler yer aldığı iddia edildi. TFF yönetim kurulunun da Etik Kurulu'nun raporu doğrultusunda kulüplerin PFDK'ya sevkedilmemesi yönünde bir karar vereceği öğrenildi.

ÖZCAN SEPİK TFF'YE GERİ DÖNDÜ

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, Ali Parlak'dan boşalan genel sekreterlik görevine Özcan Sepik'i getirdi. TFF bünyesinde yaklaşık 16 yıl çeşitli kademelerde görev yapan ve önemli işlere imza atan Sepik üç yıl önce görevinden istifa etmişti.