Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş’in yönetime verdiği savunmaya takviye listesinde Gaziantepsporlu Dany’nin adının ilk sırada yazdığı biliniyor... Bu konuda uzun süredir devam eden temasların en önemlisinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre İstanbul’da Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ile Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın kardeşi Mustafa Kızıl ve Dany’nin menaceri bir araya geldi. Görüşmede, daha önce yapılan Sapara teklifinin, aynı oyuncunun Alper Potuk transferinde kullanılacağı için geri çekildiği öğrenildi. O nedenle Gaziantepspor’a vadeli bir ödeme planının sunulduğu bildirildi. Temaslarda belirleyici rol oynayan durum ise Dany’nin Trabzonspor’a gelmeyi çok istemesi. Yapılan görüşmelerde Kamerunlu futbolcunun menacerinin, “Dany, Trabzonspor’un önerisini, Şenol Güneş’in kendisini ısrarla istiyor olmasını çok önemsiyor. Yani gitme konusunda hiçbir olumsuz görüşü yok. Eğer yönetimler alışırsa bu transfer hemen biter” ifadelerini aktardığı dile getirildi.

Her an bitebilir

Yapılan Dany zirvesinin ardından Mustafa Kızıl’ın diğer yöneticilerle konuyu görüşmek için süre istediği belirtildi. Hatırlanacağı gibi Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar da önceki gün, “Hafta sonuna kadar bazı transferler imza aşamasına gelecek diye düşünüyorum” diye konuşmuştu.

Alper Potuk’ta sıcak gelişme

Adı Trabzonspor ile anılan bir başka oyuncu olan Eskişehirsporlu Alper Potuk cephesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Daha önce de Fenerbahçe’nin kapısından dönen genç futbolcunun menacerlerinin Eskişehirspor’un kurmaylarıyla görüştüp, “Alper genç ve bu tip durumlardan çok etkilenen bir oyuncu. Daha önceki transfer gelişmelerinin ona na kadar hasar verdiği ortada. Transferine ne kadar erken karar verirseniz oyuncu için o kadar iyi olur” telkini yaptığı belirtildi.