Kardemir Karabükspor kendi sahasında alan savunması yapıp, Trabzonspor'u üzerine çekerek, ara pasları ile gol atmayı düşünen bir futbol oynamaya çalıştı. Buna mukabil, Trabzonspor daha çok pas yapıp Olcan ve Henrique ile savunmayı sıkıştırıp Burak'la gole gitmek istedi.
Uzun süre topa hakim olan taraf Trabzonspor oldu. Karabükspor ise saman alevi gibi parlayan net pozisyonlar buldu ama Tolga başarı ile bu pozisyonları önledi.
Aynı net pozisyonu Trabzonspor, Colman'la kullanamadı. Maçın 25'inci dakikasından sonra Karabükspor oyunda etkili olan taraf olarak görüldü. Buna Trabzonspor savunmasının dikkatsizliğinin de katkısı oldu. Colman ve Giray anlaşmazlığı savunmayı zor durumlara düşürdü. Devre biterken Fırat Aydınus penaltı noktasını göstererek Karabükspor'u 1-0 one geçirdi.
İkinci yarı da golle başladı. Yine pozisyon yok, duran bir top kaleci Tolga Zengin’in hatası ve ikinci gol.
Bu skordan sonra Karabükspor biraz geri çekilince, Bordo-Mavililer daha baskın oynamaya başladı.. Nitekim 69'da Hanrique'nin indirdiği topu aşırtma bir vuruşla Burak filelere gönderdi..
Trabzonspor gol aramaya devam ederken defans bloğu sık sık açık verince Cernat da Tolga'ya zor anlar yaşattı.. Bir pozisyonda Aykut'la anlaşamayan Tolga kalesinde büyük tehlike yaşattı..
Hakem Fırat Aydınus'un bazı düdükleri yanlıydı.. Mesela penaltıda çok kolay düdük çaldı.. Bir pozisyonda Olcan'ı resmen biçtiler ‘devam’ dedi üstelik bir de genç oyuncuya sarı kart gösterdi.. Nedendir bilmem ama hakem Aydınus, Trabzonspor'a pek yaramıyor zaten..
Teknik Direktör Şenol Güneş savunmaya çare bulamazsa, ki görünen bulamıyor, Trabzonspor'un yediğinden fazla atma şansından başka çaresi yok.
Bazı oyunculara da mesajım var.. Bak Colman.. Şenol hoca seni oynatmaktan, sen de kötü oynamaktan bıkmadın.
Bak Giray Kaçar.. Artık direk oynuyorsun, bu titreklik de ne? Ne zaman büyük takım futbolcusunun başka bir şey olduğunu anlayacaksın.
Trabzonspor bence koskoca seneyi ve en rahat şampiyon olunacak ve en anlamlı şampiyonluğun alınacağı seneyi, istemeyerek de olsa bu oyunla kaybetmek üzere... Yazık..