Demirören ayrıca seçim süreci sona erene kadar Beşiktaş başkanlığından istifa etmeyeceğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak kulüp basın sözcüsü Mete Düren bir basın toplantısı düzenledi. İşte Düren'in açıklamalarından bazı satır başları:

"Çok duygusal bir toplantı oldu. Duygu yüklü bir saat geçirdik hep birlikte. Beşiktaş'ın yürüyen bir sistemi var. Sorumluluğun devamı sistemi var. Başkanımızın açıklamasının ardından bunu dile getirmemiz gerekiyor. TFF Başkanı seçildiği an, Beşiktaş başkanlığından istifa edeceğini de belirtti kendisi. Biz de ileriki günlerde toplanıp durumu değerlendirecek ve olağanüstü seçimli genel kurul kararını alacağız. Şu anda söyleyeceklerimiz bunlar. Türk futbolu için hayırlı olsun. Beşiktaş olarak başkanımızın adaylığını destekliyoruz. Zor bir süreç olacağı için, kendisinin kucaklayıcı tavrına umarım tüm kulüpler aynı şekilde cevap verir."

"Başkan adaylığı için bazı kriterler var. Bu kriterlere uyan herkese Beşiktaş'ın kapıları açıktır. Bu süreçte Beşiktaş taraftarına da büyük görev düşüyor. Herkese, genel kurul üyelerine... İçinde bulunulan bu zor durumdan herkesin desteğiyle çıkılabilir."

"Sayın Demirören TFF başkanı seçilse de seçilmese de genel kurul yapılacak. Beşiktaş yönetim kurulu, kongre kararı alındıktan sonra da görevine devam edecek."