3 Temmuz sürecinden bu yana yaşanan ve Trabzonspor’un resmi internet sitesinden şampiyon oldukları duyurusu yapmasıyla zirveye çıkan şampiyonluk tartışması dinmek bilmiyor. Son olarak Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın, “Yıldırım Demirören şampiyonluk kupası için bize söz verdi” iddiası ortalığı karıştırdı.

Konuyu Türkiye Futbol Federasyonu’nun üst düzey bir yöneticisine sorduk. İsminin yazılmasını istemeyen yönetici, ortada bir yanlış anlama olduğunu, bir söz verilmiş olsa bile bunun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu kararına endeksli verilmiş olabileceğini söyledi.

Fenerbahçe ceza almadı ki

YETKİLİ “PFDK ve Tahkim Kurulu, şikenin sahaya yansımadığına hükmetmiş ve Fenerbahçe’ye ceza vermemiştir. Aksi olsa, Fenerbahçe cezalandırılsaydı, kupa Trabzonspor’a verilirdi. Yani ancak Fenerbahçe’nin cezalandırılması halinde kupanın Trabzonspor’a verileceği sözü verilmiştir. Ancak ortada böyle bir durum yok. Fenerbahçe kulüp olarak ceza almamıştır” dedi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in en başından itibaren hukuk kurallarına göre hareket ettiğini belirten federasyon yetkilisi Hürriyet’e şunları söyledi:

Şampiyon F.Bahçe’dir değişmez


“PFDK ve Tahkim Kurulu saha içinde şike olduğunu tespit etseydi şampiyonluk kupası Trabzonspor’a verilirdi. Demirören ile Trabzonspor arasında böyle bir diyalog olduğunu varsayıyorum. Böyle bir söz verilmişse bile PFDK’nın Fenerbahçe’yi suçlu görmesi şartıyla bu konuşulmuştur. Sanırım Trabzonsporlu yöneticilere de şikenin sahaya yansıdığına hükmedilmesi halinde şampiyonluğun verilebileceği söylenmiştir. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu‘nun ardından Tahkim Kurulu da, sahaya yansıyan bir şike olmadığına, sadece birkaç kişinin sorumlu olduğuna hükmetti. Sahaya şike yansımadığı için Süper Lig şampiyonluğunun F.Bahçe’nin elinden alınması söz konusu olamaz.”

Nevzat Şakar ne demişti

TRABZONSPOR Asbaşkanı Nevzat Şakar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in kendisine şampiyonluk kupası sözü verdiğini iddia etmişti. Beyaz TV’de önceki gece yayınlanan “Derin Futbol” programına konuk olan Şakar, “Ben kendisiyle görüşmemizde ‘Sayın başkanım bizim kupamızı verecek misiniz?’ dediğimde ‘Vereceğim’ demişti” ifadelerini kullanmıştı.

Posteri bile verdiler

TRABZON’da yayınlanan yerel Günebakış gazetesi, Trabzonspor yönetiminin şampiyonluk hamlesinin ardından ilginç bir uygulamaya imza attı. Gazete, dünkü sayısıyla birlikte okurlarına şampiyonluk posteri verdi. Trabzonsporlu taraftarların, posterli gazeteye yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi.