- Şike davasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören`in ifadesi sona erdi.

- Demirören, transfer şikesi idddialarına ilişkin olarak, "Tayfur Havutçu alınacak futbolcuları seçerek transfer komitesine bildirir. Onlar görüşmeyi belli bir noktaya getirerek yönetim kuruluna bildirip transfer çalışmaları başlar. Transfer Komitesi transfer konusunda tamamen yetkilidir. Başkanın tek başına bunlarla ilgilenmesi mümkün değildir. Ancak son noktada müdahale ederiz" dedi.

- Demirören, İbrahim Akın'ın transfer komitesinin belirlediği 7-8 kişilik listede yer aldığını ancak Akın'ın sosyal hayatının takıma uygun olmaması nedeniyle onay vermediğini söyledi.

İBRAHİM AKIN TRANSFERİNE KARŞI ÇIKTIM"

- Demirören, "Yönetim Kurulu'na İbrahim Akın dışında 7-8 oyuncu daha bildirilmişti ve şahsım olarak İbrahim Akın'ın transferine performans ve sosyal yaşamından dolayı karşı çıktım. İbrahim Akın konusunu maçtan önce mi sonra mı yönetimde konuştuk, hatırlamıyorum. Babamın sağlık sorunlarından ötürü yönetim toplantılarına pek katılmıyordum" diye konuştu.

- Yıldırım Demirören tanık ifadesinin tamamlamasının ardından duruşma salonundan ayrıldı. Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci'nin odasının bulunduğu 3. kata çıktı. Duruşmaya ara verilmesinin artdından Başkan Ekinci de odasına gelerek Demirören'le görüştü. Görüşme devam ediyor.

- TFF Başkanı Yıldırım Demirören tanık olarak ifade veriyor.

- Duruşma tanık ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor.

- Akçay, sınavdan sonra FİFA`dan gelen 15 sorudan 12`sine doğru 3`üne ise yanlış cevap veren çok sayıda kişinin olması ve yanlış cevapların ise birbirine çok benzer olması nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

- Menajerlik sınavına ilişkin bildiklerini anlatan tanık Akçay, "20 sorudan 15 soru bize FİFA`dan geldi. Fax yoluyla gelen 15 soruyu avukat arkadaşım Levent Polat tercümeye gönderdi. 15 soru tercümeden geldikten sonra biz de kalan 5 soruyu hazırladık" dedi.

- Başkan Ekinci, tanık TFF`de hukuk müşaviri olarak çalışan avukat Ergin Akçay kürsüye çağrıldı.

- Mahkeme Başkanı tanıkların dinlenilmesine devam edeceğini belirtti.

- Tutuksuz sanıklardan ise Şekip Mosturoğlu, Ömer Ülkü, Serkan Acar, Abdullah Başak ve Cemil Turan de aralarında bulunduğu çok sayıda sanık duruşmada hazır bulundu.

- Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi`nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker`in bulunduğu 10 tutuklu sanık katıldı.