61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon yerel basınına röportaj verdiği için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedilen hakem Deniz Ateş Bitnel'e PFDK tarafından 2 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.
Bitnel verilen cezayı Tahkime taşımış ve burada yaptığı itiraza ise sonuç çıktı.  TFF’nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Hakem Deniz Ateş Bitnel'in dilekçesi incelendi. Dilekçesinin, niteliği ve içeriği itibariyle Kurulumuzun 10.11.2016 tarih E.2016/357 K.2016/362 sayılı kararına karşı karar düzeltme talebinden ibaret olduğu; gerekli başvuru harcının yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde,
 
- Yerinde görülmeyen duruşma talebinin reddine,
 
- Somut olayda, sınırlı bir şekilde sayılan karar düzeltme sebeplerinden herhangi birinin bulunmadığı anlaşıldığından, Hakem Deniz Ateş Bitnel'in karar düzeltme talebinin reddine, oybirliği ile, (K.2016/362)” ifadeleri kullanıldı.
 
HAKEMLİĞİ DEVAM EDECEK...
Bu ceza, Deniz Ateş Bitnel'in hakemliğe devam edeceği anlamına geliyor. Zira, Türkiye Futbol Federasyonu Hakem Talimatı'na göre, tek seferde 3 ay ya da toplamda 6 ay hak mahrumiyeti cezası alan hakem, gözlemci, mentor ve eğitimcilerin lisansları direkt iptal ediliyor.
 
NE OLMUŞTU?
Son Kale Trabzon adlı internet sitesinde geçtiğimiz 27 Ekim'de yer alan bir haberde, geçen sezonki olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçında bordo mavili takımdan 4 futbolcuya kırmızı kart gösteren Deniz Ateş Bitnel'in, "O maçta Trabzonspor'a oyun oynandı ve yan hakemlerim talimat aldı" dediği iddia edilmişti. Bitnel, bu sözler üzerine soruşturma başlatan Merkez Hakem Kurulu'na verdiği savunmada, "Ben kimseye röportaj vermedim, sadece sohbet ettim" ifadesini kullanmıştı.