Spor Toto Süper Lig'de 39 puanla 6'ncı sırada bulunan, ligde geride kalan 25 haftalık bölümde 10 galibiyet, 9 beraberlik alan ve 6 kez yenilen Trabzonspor, son 8 deplasman maçını da mağlup olmadan tamamladı. Bu sezon ligde 6 yenilgisi bulunan ve bunların 4'ünü iç sahada alan bordo-mavililer, deplasmanda sadece iki kez kaybetti. Ligde en son 9'uncu haftada Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanından puansız ayrılan Karadeniz ekibi, sonraki 8 deplasman maçında 4'er galibiyet ve beraberlik aldı, yenilgi yüzü görmedi.

Zorlu Akhisar deplasmanında Okay, Burak ve N'Doye'un golleri ile sonuca ulaşan Trabzonspor, dış sahada başarılı sonuçlar alması ile dikkat çekiyor.

En çok puan toplayan 4. takım
Fırtına, ligin 25'inci haftası itibariyle deplasmanda en çok puan toplayan 4'üncü takım konumunda. Fenerbahçe 23 puan ile bu alanda zirvede yer alırken, 21 puanlı Medipol Başakşehir ile 20 puanlı Beşiktaş'ı, 19 puanla Trabzonspor takip etti. Lider Galatasaray dış sahada 16 puan toplarken, Karabükspor ise 2 puanla deplasmanda en az puan kazanan takım.?