Geride kalan normal sezonda deplasman yasağı nedeniyle takımlarının dış sahada ezeli rakipleriyle oynadığı maçları stattan izleyemeyen futbolseverler, Süper Final maçlarında yasağın kalkması için kampanya başlattı. Galatasaray taraftarı twitter`da `Süper finalde deplasman yasağı kalkmalı` kampanyası başlatırken, diğer kulüp taraftarları da yasağın kalkmasına destek veriyor.

Beşiktaş Yönetimi Destekliyor

Fikret Orman başkanlığındaki Beşiktaş Yönetimi de son bir haftalık süreçte yaptığı açıklamalarda, yasağın kalkmasını destekleyeceklerini açık bir dille ifade etti. Zor bir sezon geçiren Fenerbahçe taraftarının da deplasmanlara gitme yönündeki isteği biliniyor. Son yıllarda `Bize her yer Trabzon` sloganını benimseyen Trabzonsporlu futbolseverlerin de İstanbul`daki maçlarda takımlarını desteklemesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu şartlarda gözler Türkiye Futbol Federasyonu`na çevrilmiş durumdu. Yıldırım Demirören başkanlığındaki federasyon yönetiminin tutumunun yasağın kalkmasında belirleyici olacağı konuşuluyor. TFF yetkililerinin kulüp yönetimleriyle konuyu görüşebileceği ifade ediliyor. İstanbul ve Trabzon valileri ve emniyet müdürleri ile yapılması muhtemel görüşmeler sonrasında TFF`nin resmi bir açıklama yapabileceği öğrenildi.

2 Derbide Deplasman Taraftarı Vardı

Hatırlanacağı üzere sezon başında getirilen yasak sonrası 4 büyük kulüp taraftarı deplasmanlarda takımlarına destek verememişti. Tek istisna Beşiktaş-Fenerbahçe ve Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde yaşanmıştı. Karar geç alındığı için Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi yasak son anda iptal edilmiş, ardından ilk maça Fenerbahçe taraftarı gittiği için Şükrü Saracoğlu`ndaki randevuya da Beşiktaş taraftarı alınmıştı. Bu iki maç dışındaki 10 büyük randevuda ise deplasman takımı için ayrılan tribünler boş kalmıştı.