SARAÇOĞLU’UNDA MAÇI İZLEYENLER


İLK YARIYI DEĞERLENDİRDİ..


Necmi Perekli(Karadeniz Gazetesi) “Trabzonspor tutuk oyuna başladı. Her iki takımın da orta sahası ile defansı ciddi hatalar yaptı. Tolga maçın kader anında müthiş bir kurtarış yaptı ama bence yememesi gereken bir gol yedi. Serkan sahada dolanıyor..”


İskender Gönen(Sabah Gazetesi) “ Alanzinho ne yapıyor anlamadım. Fenerin süratini kesmek gerekirdi, bunu da yapamadık. İkinci yarı böyle olursa Fenerbahçe fark atar diye düşünüyorum. Ama düşünmekte istemiyorum. Colman cok gününde değil”

Cengiz Tokgöz(Foto Maç) “Şenol Güneş çok korkak bir taktik oyunu ile takımı maça hazırlamış. Tribünlerde Trabzonspor’u sıkıntıya sokacak bir gelişme de olmadı. O halde niye Trabzonspor rahat değil anlamış değilim. İkinci yarı için umudum var...”

Ahmet Ağaoğlu(Fanatik) “Trabzonspor olması gerektiği gibi. Rakibin hızlı başlayacağını biliyordu. Kontrollü oynadı. Yenilen golde Baronu’nin önü çok açıktı. Vuruşu da gollük bir vuruş değildi. Alanzinho çok top kaybediyor. Olcan hayal kırıklığı yaratıyor bende...

YAZARLARIN MAÇ HAKKINDAKİ GENEL YORUMU
Altan Tanrıkulu: Fenerbahçe daha üstün oynadığı maçı hak ederek kazandı. Son dönemde ilk kez hakem tartışması olmadan net bir derbi maçı bitiyor. Fenerbahçe'deki tüm oyuncular iyi hazırlanmış. Alex'i fazla koşturmadan Sow'a inanarak savunmayı fazla ileri çıkarmadan oynattı Aykut Kocanman. Fenerbahçe'nin artılarının yanında Trabzonspor'un iki kanat savunma isminin gününde olmayışı da maçı etkledi. Cristian maçın yıldızıydı. Gökhan - Emre - Mehmet ve çok uzun aradan sonra Yobo da maça katkı yaptı. Trabzonspor'da direnç gösteren, öne oynamaya çalışan tek ism Colman'dı. Bordo - Mavililer'in oyun düzeninde ciddi değişikliğe gitmesi şart. Hakem, küçük avantajlar dışında maçı hatasız yönetti.
Ercan Saatçi: Son zamanların Fenerbahçe adına en iyi futboluydu. Kupayı isteyen Sadri Bey'e en büyük cevabı Fenerbahçeli futbolcular vermiş oldu. Futbol ve ambiyans güzeldi ama hakem Bülent Yıldırım'ın küçük gibi görünen hataları oyunun neşesini bozdu. Bu futbolu oynarsa Fenerbahçe şampiyon olur.
Bayram Aydın: Fenerbahçe istediğini aldı. Trabzonspor için söylenecek fazla bir şey yok. Şampiyonluk pamuk ipliğine bağlıydı. O da kopmuş oldu. Bundan sonra Trabzonspor'u bekleyen bir tehlike daha var. Burada 3. olamazsa 4. olup baraj maçı oynayacak. Trabzonspor için çok kötü bir sezon oldu. Yanlış transferler (özellikle de yabancılar) Trabzonspor'un yükünü kaldırmaya yetmedi.
YAZARLARIN 60 DAKİKALIK YORUMU
Altan Tanrıkulu: Fenerbahçe temposunu düşürmedi aksine yükseltti. Kayseri karşısında 120 dakika futbol oynayan bir takımın Süper Final'e böyle başlaması hem skor hem futbol hem de pozisyon zenginliği olarak üstünlük sağlaması şampiyonluk yolunda camiayı birleştirir ve morallendirir. Tek tehlike başta Emre ve Caner olmak üzere bazılarının kolay kart görmeleri. Özellikle Sow etkili alanda top alınca Fenerbahçe hedefine ulaşıyor. Trabzonspor ise vasat oynunuyor. Bir de kritik bir an oldu. 2. golden hemen sonra Serkan 2-1 yapsaydı Trabzonspor'un havası artabilirdi. Orada da Volkan, Tolga'nın ilk yarıdaki kurtarışına nispet yaptı.
Ercan Saatçi: Durum ilk yarı gibi. Ama Fenerbahçe daha temkinli, daha çok ayağa pas yapıyor. Gol de Fenerbahçe'yi rahatlattı. Volkan'ın kurtarışının altını çizmek gerekiyor. Maçın kırılma anlarından biriydi. Daha gol olur diyorum. Seyirci resmen Fenerbahçe oynatıyor. Fenerbahçe'yi iki kişi oynatıyor. Aykut Kocaman ve Fenerbahçe taraftarı.
Bayram Aydın: İkinci yarıda da beklendiği gibi oldu. Fenerbahçe çok rahat başladı. Trabzon streliydi. Fenerbahçe bu rahatlığı devam ettirdi. Trabzonspor, golden sonra oyundan iyice düştü. Fenerbahçe'nin 1. sınıf yolculuğu devam ederken Trabzonspor eğer gol bulmazsa 4. sınıf yolculuğuna devam edecek.
YAZARLARIN İLK YARI YORUMU
Altan Tanrıkulu: Beklentilerimizin doğrultusunda Fenerbahçe golü buldu. Üstelik, hakettiği bir futbolu oynayarak. Özellikle bu seneki derbilerde iyi futbol oynayıp öne çıkan Cristian'ın golüyle. İlk yarı sonunda Fenerbahçe'nin 9 gol girişimi vardı. Trabzon ise uzaktan şutlarla 4 kez kaleyi yokladı. İlk yarının en iyisinin Emre olması dikkat çekici. Onun dışında Cristian - Mehmet ve Gökhan da mükemmeldi. Alex, 20 dakika ortadan kayboluyor fakat sahne aldığında ya gol kazandırıyor ya da etkili işler yapıyor. İlk yarının en kötüsü şaşırtıcı şekilde Sow'du. Trabzonspor çok ürkek. Sadece Fenerbahçe'yi durdurmaya çalışıyorlar. Pas organizasyonuyla hiç akınları yok. Bu oyun ikinci yarıda da sürerse Fenerbahçe yine galip ayrılır. Üstelik kulübede oyuna katkı yapabilecek etkili ismler var. Caner - Ziegler ve Sow oyuna daha fazla girmesi gereken oyucular. Maçtaki en beğendiğim hareket ise Gökhan Gönül'ün sağ ayağıyla çekip sol ayağıyla vuruşunun üst direkten geri dönmesi. Gökhan sezonun futbolunu oynuyor.
Ercan Saatçi: İlk yarı Fenerbahçe çok üstündü. Trabzonspor, organize atak yaratamadı. Ancak uzaktan şutlar çekerek tehlike yaratmaya çalıştılar. Fenerbahçe'nin tek uzaktan şutu Cristian Baroni'den geldi, o da gol oldu. Fenerbahçe'nin özel bir hazırlık yaptığı belli oldu. Takımda bir tek Caner aksıyor. Takım olarak Fenerbahçe çok iyi. İkinci yarıda da goller bekliyorum. Zokora ya da Olcan'ın kırmızı kart görme ihtimali var.
Bayram Aydın: Baroni'nin golünden sonra Trabzonspor'da film koptu. Şoku atlatamadılar. Bundan fazlası da beklenemezdi. Kadro yapısı ortada. Hatta oynayan ve oynamayan yabancılar da ortada. "Adım hıdır yapacağım budur" misali sanki İstanbul'a 1 puan için gelmiş gibiler. Açıkcası bundan daha fazlasını da beklerdim. Kendilerini "Play-off'a kaldık Avrupa'ya gidiyoruz daha ne yapalım" düşüncesine motive etmişler. Sanki hafta içinde 120 dakikalık maçı Fenerbahçe oynamamış gibi. Adeta idman yaparak Trabzon karşısında ilk yarıda çok iyi oynadılar. Çok gol kaçırdılar ama ilk yarı iyi olan taraf oldular.
YAZARLARIN İLK 15 DAKİKA YORUMU
Altan Tanrıkulu: Beklenildiği gibi Fenerbahçe tek paslarla rakip savunmayı açmaya çalışıyor. Özellikle Alex'in Sow'u kaleciyle karşı karşıya bırakan pası maçın en önemli anıydı. Sow, orada tek başına gol atmak istedi. Kaleciyi yanıltabilirdi. Tolga harika refleks gösterdi. Trabzon da direğin yanından giden şutlar var ama şu ana kadar konsantraston olarak iki takım da hazır konumda. Fenerbahçe bu tempoyu sürdürürse gol gelebilir. Hakem Yıldırım'ın kartlarını kolay çıkarttığını görüyoruz. Bu da ilerleyen dakikalarda özellikle Ziegler, Olcan ve Serkan için daha dikkatli olmaları gerektiğini ortaya koyuyor. Sow'un kartı ise gereksizdi.
Ercan Saatçi: Müthiş bir başlangıç, müthiş bir Alex, müthiş bir Gökhan ve müthiş bir seyirci. Açılış gösterisine baya para harcadığı görünen TFF'yi Fenerbahçe seyircisi hiç para harcamadan yaptığı gösteriyle ezdi diyebilirim. Çok gol olacak gibi duruyor. Fenerbahçe uzun zamandır böyle bir başlangıç yapmamıştı. Umarım böyle devam eder.
Bayram Aydın: İki takım da çok iyi, cesaretli başladı. Ancak 5. dakikadan sonra Trabzon'un cesareti kırıldı. Fenerbahçe daha organize gelirken Trabzon geri çekilmek zorunda kaldı. İleriye Burak'a uzun top atmaya çalıştılar. Fenerbahçe kontolü 5. dakikadan sonra eline aldı. Hatta Sow'la da güzel bir pozisyon yakaldı. Ama Sow, Alex'in güzel pasını aynı güzellikle bitiremedi. Oyunun kontrolü Fenerbahçe'de gözüküyor.