Dernekpazarı Kaymakamlığı, Belediyesi ve Dernekpazarı Geliştirme-Güzelleştirme Derneği ortak organizasyonuyla gerçekleşen Çumur Festivaline katılım yağan yağmura rağmen yoğundu.

Horon Oynarken Sandalye Kapma, El Arabası Hız, Çuval ile Koşma, Halat Çekme gibi bir çok yöresel yarışlar yapılarak unutulan kültürel etkinlikler hatırlandı.
Dernekpazarı Kaymakamlığı Yöresel Müzik Grubunca verilen konser ile oluşan horon halkası saatlerce durmadan horon oynadı. 

Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Dernekpazarı Belediye Başkan Vekili Murat Yıldırım, Araştırmacı-Yazar Sadık Albayrak, Dernekpazarı Akparti İlçe Başkanı Abdullah Akgül, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Of Akparti İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, İş Adamları, Gurbetçiler ve il dışından çok sayıda konuğun katıldığı festivalde; protokol üyelerinin halat çekme yarışmasına katılmaları izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Yöresel oyunlardan sonra 1000 kişiye; Mısır Ekmeği, Tereyağı Ve Peynirden Yapılarak Elde Edilen Çumur İkram Edildi.

Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız yaptığı konuşmada; “1.Çumur Festivalimize katılımın ve ilginin tahminimizin üzerinde gerçekleşmesi bizleri ziyadesi ile mutlu etti, ilerleyen yıllarda festivalimizin kapsamını geliştirerek ve daha da geliştirerek bu festivalimizi uzun yıllar devam ettirmek için bizlere güç verdiniz. Bu güzel organizasyonun gerçekleştirilmesi için gayret gösteren ve katkı sağlayan İşadamlarımıza, Dernekpazarı Belediyemize ve Dernekpazarı Geliştirme-Güzelleştirme Derneğimize; Ve şuan içerisinde ilk festivalimizi düzenlemekte olduğumuz Dernekpazarı Sosyal Yaşam Alanı ve Gençlik Merkezimizi, 5 ay önce ilçemize kazandıran Dernekpazarlı Hemşehrimiz Hazine Ve Maliye Bakanımız Sayın Dr. Berat Albayrak’a, şahsım, temsilinde bulunduğum Dernekpazarı Kaymakamlık Makamı, Dernekpazarlılar ve Solaklı Vadisi sakinleri adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.
Festival akşam boyunca Yusuf Cemal Keskin ve Ekin Uzunlar'ın konseriyle devam etti.