Trabzonspor'un transfer listesinde olduğu iddia edilen 32 yaşındaki Bulgar oyuncu Dimitar Berbatov'un, bu sezon ki performansı endişelendiriyor. İngiliz ekibi Fulham'da gerçekleşen teknik direktör değişikliğinin ardından oyuncu hakkında yapılan transfer söylentileri üst düzeye çıktı.

Profesyonel futbolculuk kariyerine 1999'da CSKA Sofya'da başlayan Berbatov, 1 Ocak 2001'de Bayer Leverkusen'e 2 Milyon 500 Bin Euro karşılığında transfer oldu. 2006 yılına kadar Alman ekibinde oynayan oyuncu 154 maçta 69 gole imza attı. Almanya'da gösterdiği performans ile adından söz ettiren Bulgar oyuncu, daha sonra Premier League'de mücadele eden Tottenham Hotspur 15 Milyon 700 Bin Euro bedelle transfer oldu. Bu takımda oynadığı 70 maçta 27 gol atan oyuncu, 2008 yılında İngiltere'nin güçlü ekiplerinde Manchester United'a 38 Milyon Euro transfer bedeliyle transfer oldu. 2008-2012 yılları arasında bu takımda forma giyen Bulgar oyuncu, çıktığı 108 maçta ise 48 gol atarak, önceki sezonlarını arattı. 2012 yılında Fulham forması giyen Dimitar, bu takıma ise 5 Milyon Euro bedelle transfer oldu. 2 sezondur Fulham forması giyen futbolcu, geçtiğimiz sezon 33 maçta 15 gol atarken, bu sezon ise 12 maçta 1 gol atabildi. Yaşı ilerleyen tecrübeli forvet, son iki sezonda ortaya koyduğu performansla bordo-mavili yöneticileri endişelendirirken, Teknik Direktör Mustafa Akçay'ın 1.90'lık forvet için ekonomik şartların oluşması halinde onay verebileceği belirtiliyor.
Adı Trabzonspor ile sık sık anılan Berbatov'un, bordo-mavili kulübe transfer söylentileri ise ayyuka çıkarken, yeni hoca Meulensteen ise göreve gelmesiyle İngiliz ekibinde Bulgar oyuncunun geleceği de tartışılır oldu. Bordo-mavili yönetimin ise bu sezon dış transferde İngiltere'de futbol oynamış Malouda ve Bosingwa gibi transferleri gerçekleştirmesi, transferde yine Ada'ya yöneleceği iddialarını ön plana çıkarıyor