61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TRT’de forvet ve Volkan ve Tolga Zengin transferi ile ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.
Tolga Zengin’i satmayacağını söylemediğini ifade eden Başkan Hacıosmanoğlu, Volkan ile ilgili ise aynı görüşte olduğunu kaydetti. Forvet transferinin neden yapılamadığını ise açıkladı.

İŞTE BAŞKAN HACIOSMANOĞLU’NUN O SÖZLERİ:

TOLGA ZENGİN’İ SATMAYACAĞIM DEMEDİM
Tolga Zengin gitmeyecek demedim. Kendisi gitmek istiyordu.. Sonuçta iki tane önemli kaleci vardı. Birinin gitmesi lazım dı. İkisine yazık oluyordu. Kendisi benim çok önceden beri kardeşim.. Bana kal dersen kalırım git dersen giderim dedi. İlk görüşmelerde sıkıntı oldu. Sonrasında problem takımın içine yansıyor. Teknik kadrodan , sportif direktörden aynı karar geldi. Birini vermemiz gerekiyordu. Türkiye’de 2 tane önemli kalecisinden biri oynayıp biri yedek kalırsa zarar veriyordu. O yüzden gitmesine karar verdik.

VOLKAN İLE İLGİLİ YİNE AYNI GÖRÜŞTEYİM
Volkan konusunda aynı görüşteyim. Profesyonel ligde futbolcu seyirci ile temas halinde olmamalı. Kaptan da bize gelip özel konulardan bahsetti. Sahadan çıkarken ağlayarak çıktı. Agresif tavır göstermedi. Biz bir sonraki maçta "oynasın" demedik. Teknik kadronun kararıydı. Bana göre yanlıştı. Sen dedim öyle bir mücadele etmek zorundasın ki sahada bu açığı sen kapatacaksın. Bana göre 3-4 maç oynamaması lazımdı. 

FORVET TRANSFERİ NEDEN OLMADI
Forvet transferi ile ilgili birkaç oyuncu ile temasa geçtik. Almaya çalıştık. En ciddi girişimimiz Barrios ileydi. Belli bir mesafeye gelmiştik. Hatta 3 milyon para istemişti. Onu da kabul etmiştim. Çin kulübünün ödemesi 3 gün gecikmişti ödemesi. Ancak UEFA lisans veremeyeceğini söylemişti. Riskliydi. Fenerbahçe oradan  Emenike'yi aldıktan sonra onlarda talip oldu ve aldılar. En ciddi girişimimiz oydu. Biliyorsunuz o da adele sakatlığı geçirdi. Şuan oynamıyor.

Gazetelerde çok yazıyor. Basın ve medyada. Ciddi görüşmemiz oydu. Solamon Kalou’yu istedik. Malou’da ve hatta Drogba’da konuştu. Sonra kariyerini Avrupa’da devam etmek istediğini söyledi. Onunla da yüzeysel görüşmemiz oldu. 

Kasımpaşa’dan Kalou bize gelmek istedi. 5 milyon Euro dediler. Sonra 4 milyon Euro dediler. Ancak Kalou'ya 4 milyon Euro veremezdik. 

Forvet almak istedik. Şartlarımızı da zorladık. Ama sıkıştırdık. Bize önerilen isimlere bakıyorsunuz bizim bir Janko’nun CV’sine yanaşmıyor. Böyle bir oyuncumuz var elinizde. 1 milyon 600 bin Euro ciddi para ödüyorsunuz. İlla da sıkıştık Santrarof alabilirdik. Ama aldığınız santrafor niye aldınız da diyebilirlerdi. Elimiz de de ciddi santraforlar var. Hocamız ve teknik ekiple görüşmemizde bu şekilde görüşmemiz oldu.


KAYNAK: 61SAAT.COM