Evinde ağırladığı Yeni Malatyaspor'u da mağlup ederek galibiyet serisini 5 maça çıkaran Trabzonspor ligde en fazla gol atan 3. takım. Bordo-mavililer rakip ağlara gönderdikleri 52 golle, 62 gollü Galatasaray ve 60 defa fileleri sarsan Beşiktaş'ı takip ediyor. Bu başarılarında en büyük pay ise hücumdaki süper ikilisinde. Hugo Rodallega ve Anthony Nwakaeme, Karadeniz Fırtınası'nın kaydettiği gollerin yüzde 44'ünün altına imzalarını attılar. Hugo Rodallega 13, Anthony Nwakaeme 10 gol kaydetti.

KUPADA DA 1 GOL, 1 ASİST VAR
Sezonun ilk yarısında Rodallega fırtınası esiyordu. Kolombiyalı forvet sezonun ilk devresinde rakip ağları 9 kez sarsarken, ikinci bölümde fileleri 4 kez havalandırdı. Trabzonspor'da sezonun ikinci yarısına damga vuran isim hiç şüphesiz Nwakaeme oldu. Nijeryalı oyuncu sezonun ilk devresinde ağları 4 kez sarsabilmişti. İkinci yarıda şova başladı. 6 defa rakip kalecileri avlamayı başardı. 30 yaşındaki yıldız, bu başarısıyla Fırtına'nın ikinci yarıdaki en skorer ismi oldu. Nwakaeme kupada da 1 gol attı, 1 asist yaptı.

REKOR PEŞiNDE
Karadeniz Fırtınası'nda skora en çok katkı yapan isim Anthony Nwakaeme, son 4 yılın en verimli yabancı futbolcusu oldu. Nijeryalı yıldız, 2014-15 sezonunu 20 gol, 3 asistle tamamlayan Oscar Cardozo'nun performansını tehdit ediyor. 30 yaşındaki hücumcu kalan haftalarda 7 gole daha etki ederse Paraguaylı yıldızı sollayacak.

L'EQUİPE: FORMDALAR
Fransızların yüksek tirajlı spor gazetesi L'Equipe, Trabzonspor'un başarısını yazdı. Haberde "Trabzonspor, Yeni Malatyaspor'u yenerek son 5 maçını da kazandı. Şu an 4. sıradalar ve çok formdalar. Geçmişte Wigan ve Fulham formaları giyen Hugo Rodallega galibiyet golünü attı. Nwakaeme de Rodallega'nın golünün asistini yapmadan önce kendi harika şekilde fileleri havalandırdı" ifadelerine yer verildi.

BU SEZON NWAKAEME
Nwakaeme, kariyerinin en golcü dönemlerinden birini yaşıyor. Trabzonspor'da attıklarıyla birlikte toplamda 82 golü buldu.

KOLOMBİYA BASINI: HUGO ZAFERE TAŞIDI
Trabzonspor'da Hugo Rodallega'nın sonradan oyuna girdiği Yeni Malatyaspor maçında galibiyet golünü atması ülkesi Kolombiya'da da geniş yankı buldu. Kolombiya basını "Hugo, Trabzonspor'u zafere taşıdı. Harika bir kafa golüyle takımına 3 puanı kazandırdı" yazdılar.

37 PUANA KATKILARI VAR
Bordo-mavİlİler, 29 haftada topladıkları 52 puanın 37'sini Hugo Rodallega ve Anthony Nwakaeme'nin gol attığı maçlarda aldılar. Karadeniz ekibi iki oyuncunun fileleri sarstığı karşılaşmalarda 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Muhteşem ikilinin golleriyle Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli mesafe kat ettiler.