Sneijder Zinit'i Reddetti

Serie A ekiplerinden Inter'in yıldızı Wesley Sneijder, sezon sonunda Premier Lig'e gidebilmek uğruna Rus ekibi Zenit'in teklifini reddetti.

24 Ocak'ta Zenit'ten bir teklif alan Sneijder, sezon sonunda İngiltere'ye gitmek istediği için bu teklifi reddetti. Chelsea, Manchester City ve Manchester United Sneijder'i transfer etmek isteyen takımlar olarak ön plana çıkıyorlar.

Manchester United, Hollandalı oyuncunun yüksek yıllık ücret talebi nedeniyle bu transferi rafa kaldırdı ve Tottenham'lı Luka Modric için çalışmalarını hızlandırdı. Haftada 200.000 sterlin isteyen Sneijder, sezon sonunda Chelsea ve Manchester City ile görüşecek.

Sneijder'e yakın bir kaynaktan gelen açıklamada "Wesley İngiltere'ye gitmek istiyor. Geçen yaz Manchester United'a transfer olacaktı ancak para ve başka sorunlar ortaya çıkınca bu transfer gerçekleşmedi. Premier Lig'i çok seviyor ve sezon sonunda kesinlikle takımdan ayrılmak istiyor." ifadeleri kullanıldı.

Inter ile 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki Sneijder, bu sezon sakatlıklar nedeniyle sadece 20 maça çıktı ve bir gol attı.

Manchester City'nin golcü oyuncusu Mario Balotelli, takım arkadaşı Carlos Tevez'e sahip çıktı.

BBC'ye yaptığı açıklamada taraftarların Arjantinli oyuncu üzerinde baskı yapmaması gerektiğini söyleyen Balotelli, "Taraftarlar onu eskisi gibi sevmeli. Eğer Carlos'a baskı yaparlarsa, tüm takıma yapmış olurlar. Yapmasınlar" ifadelerini kullandı. Herkesin hata yapabileceğini belirten 21 yaşındaki genç oyuncu "Carlos takımın bir parçası. Herkes onu bu yüzden seviyor" diyerek, taraftarların da Tevez'i affetmesi gerektiğini söyledi.

Eylül ayında Bayern Münih maçında kendisinden ısınmasını isteyen teknik direktör Mancini'yi reddetmesinin ardından cezalandırılan ve aylardır forma yüzü görmeyen Tevez, yakın zamanda özür dilemiş ve affedilmişti.

ARSENAL'İN EFSANE KALECİSİ JENS LEHMANN, FUTBOLA HOCA OLARAK DÖNÜYOR

Futbolu bıraktığını açıkladıktan bir süre sonra Arsenal'den gelen teklifle kısa süreliğine yeniden kaleci formasını sırtına geçiren Alman eski kaleci Jens Lehmann, futbola bir kez daha dönüyor. Ancak bu kez antrenör olarak...

UEFA Pro Lisansı'nı elde edebilmek için Galler Federasyonu'nun kursuna katılma kararı alan ve izin bekleyen Lehmann, engel çıkmaması halinde gelecek ay eğitime başlayacak. İngiliz basınının iddiasına göre eski takımı Arsenal, yeni bir proje kapsamında şimdiden Lehmann'a antrenörlük teklifi sundu bile...

Efsane kaleci, Alman federasyonuyla yaşadığı sorunlar ve pratik eksikliği nedeniyle lisans eğitimi için Galler Federasyonunu tercih etmişti...

GUARDİOLA, ABRAMOVİÇ'İN TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

FIFA'nın değerlendirmesine göre 2011 yılının en iyi antrenörü seçilen Barcelona'nın başarılı teknik direktörü Pep Guardiola, Chelsea'nin patronu Rus milyarder Roman Abramoviç'in teklifini geri çevirdi.

RBC TV tarafından İngiliz kaynaklarına dayandırılarak verilen haberde, Abramoviç'in yaptığı teklifin ayrıntılarına yer verilmezken, başarılı çalıştırıcının teklifi yardımcıları ile konuştuktan sonra aldığı belirtildi.

Haberde ayrıca Chelsea'nin rotayı Alman Milli Takımı teknik direktörü Joachim Löw'e çevirdiği de belirtildi. Deneyimli hocanın Chelsea'den gelen teklifi inkar etmediğine yer verilirken, Löw'ün şu anda tek hedefinin ise Polonya ve Ukrayna'da gerçekleştirilecek olan Euro-2012 şampiyonasında Alman Milli Takımı'nı en iyi şekilde hazırlamak olduğuna vurgu yapıldı.

Bilindiği gibi, Chelsea takımının antrenör koltuğu Portekizli antrenör Andre Villas Boas'ın takımın kötü sonuçlar alması sonucu mart ayı başında görevine son verilmesi ile boşalmıştı. Abramoviç, Boas'ı sezon başında Chelsea'ye getirebilmek için Porto'ya yüklü bir tazminat ödemişti.