Dünyanın en büyük gençlik futbol organizasyonu olan ve 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Asya kıtasını ve Asya Futbol Birliği'ni (AFC) temsilen katılacak 4 ülke belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) alınan bilgiye göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilen AFC 19 Yaş Altı Şampiyonası'nda yarı finale kalan Özbekistan, Güney Kore, Avustralya ve Irak, gelecek yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde 7 kentte düzenlenecek turnuvada Asya kıtasını ve AFC'yi temsil etmeye hak kazandı.

Böylelikle FIFA'nın en büyük ikinci etkinliği olan ve 24 takımın katılımıyla gerçekleşecek 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda mücadele etmeyi garantileyen ülkelerin sayısı 11 oldu.

-Avrupa kıtası ve UEFA adına turnuvaya katılacak takımlar-

Estonya'da geçtiğimiz temmuz ayında düzenlenen UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda (A) Grubu'nda mücadele eden ve bu grubu ilk 3 sırada bitiren İspanya, Yunanistan ve Portekiz'in yanı sıra, (B) Grubu karşılaşmaları sonunda ilk 3 sırada yer alan İngiltere, Fransa ve Hırvatistan finallere yükselmeyi başarmıştı.

Ev sahibi Türkiye'nin doğrudan yer alacağı FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Afrika, Kuzey-Orta Amerika ve Güney Amerika'dan 4, Okyanusya'dan ise 1 ülke katılacak. Bu ülkeler ise önümüzdeki aylarda belli olacak.

2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na şimdiye dek katılmayı garantileyen milli takımlar şöyle:

Türkiye, İspanya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Hırvatistan, Yunanistan, Özbekistan, Güney Kore, Avustralya, Irak.

(Not: Toprakları Okyanusya kıtasında bulunan Avustralya, elemelere ve finallere, Asya kıtası ve AFC adına katılıyor.)