Rusya'ya 2018 Dünya Kupası'nı getiren komitenin başkanı olan Vitaly Mutko'ya FIFA soruşturma açtı. Dev turnuvanın bu ülkede düzenlenmesinin tehlikeye girebileceği belirtildi.

MCLAREN RAPORU İNCELEMEDE

Dünya Anti Doping Ajansı, isteğiyle Prof. Richard McLaren tarafından hazırlanan ve McLaren raporu olarak bilinen raporun, Rusya  başına yeni dertler açabileceği belirtildi.

Bu rapor doğrultusunda ülkede devlet destekli doping yapıldığı ve bunların gizlenmesine yönelik sistematik çabalar ortaya konmuş, Rus atletler bu doğrultuda olimpiyat engeliyle karşılaşmıştı.

DEVLET DESTEKLİ DOPİNG SKANDALI

Bahse konu raporun futbol üzerinde de önemli bir etkisi olabileceğine dikkat çekildi. Vitaly Mutko'nun aynı zamanda Rusya Futbol Federasyonu Başkanı olduğu, FIFA'nın da Avrupa yönetimindeki üyelerinden olduğu hatırlatıldı. Rus spor adamının devlet destekli doping skandalına dahil olduğu ve bu konuda rol oynadığı iddia edildi.

FUTBOL İLE İLGİLİ KONULAR RAPORUN İÇERİSİNDE 

Mutko'nun dahli olan bazı konuların futbolla alakalı konular olduğu, bunların kanıtlanması durumunda ülkenin ev sahipliğinin sıkıntıya girebileceği vurgulandı.  

2018 Dünya Kupası'nın ev sahipliğinin alınmasındaki en önemli politik figürlerden bir tanesi olan Mutko, başbakanlık yardımcılığına yükselmeden önce o dönem spor bakanı olarak görev yapıyordu ve yerel organizasyon komitesinin başındaydı. 

DÜNYA KUPASINA EV SAHİPLİĞİ YAPAMAYABİLİR 

FIFA Etik Komitesi McLaren raporunu alarak soruşturmaya dahil etti ve en ince ayrıntısına dek incelemeye başladı.

FIFA Etik Kodları olarak bilinen kuralların ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda Rusya'nın 2018 Dünya Kupası ev sahipliğinin de tartışmaya açılma durumu olabileceği ve organizasyonun bu ülkede gerçekleşmesinin riske girebileceği ifade edildi.