Trabzon'umuzun da içerisinde yer aldığı 7 şehirde yapılacak şampiyonanın toplantısında ilimizi Vali Kızılcık temsil etti.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'in evsahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, UEFA 1. Başkanvekili, FIFA İcra Kurulu üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı, Spor Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, TFF İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı, turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon şehirlerinin vali ve belediye başkanları, TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ile FIFA ve TFF'nin yetkilileri katıldı.

Organizasyonun yapılacağı kentler arasında Trabzon'un da olmasından son derece mutlu olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, Trabzon'umuzun sahip olduğu spor altyapısı ve tecrübesiyle bu organizasyonda da ön plana çıkacağını kaydetti.

Ülkemizde bir çok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Trabzon'un son derece önemli bir spor altyapısında sahip olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, "Dünya çapında önemli bir organizasyon olan FIFA U20 Dünya Kupasını ülkemizde gerçekleştireceğiz.  Trabzon olarak ülkemizde 6 şehrimiz ile birlikte Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağız. İlimiz 4 bin yıllık geçmişi ile ülkemizin önemli tarih, kültür, sanat, ticaret ve spor kentidir. Trabzon'umuz 2007 yılında 1. Karadeniz Oyunları, 2011 yılında da Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na başarı ile ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca bir çok spor organizasyonlarını da ilimizde gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Trabzon'un gerçekleştirdiği organizasyonlar ile adından çok söz ettirdiğini belirten Vali Kızılcık, "Trabzon'umuzda gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda yakalanan başarı organizasyon komiteleri tarafından takdir edilmiştir. Ülkemizde spor altyapısı bakımından önde gelen şehirlerimizden Trabzon, tecrübesiyle de bu organizasyonda adından çok söz ettirecek" ifadelerine yer verdi.

Yıldız adaylarının hemen hepsinin kendilerini ilk kez gösterme şansı bulduğu, büyük ilgi gören, 2013 yılında 24 ülkenin katılımı ile gerçekleşecek olan FIFA U20 Dünya Kupası nedeniyle toplantıda FIFA Yetkilileri, TFF yetkilileri, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ve ev sahibi şehirlerin temsilcileri ortak deklarasyon imzaladı.