61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor deplasmanda konuk olduğu Galatasaray’ı 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bordo mavili takımın golleri Bakasetas ve Edin Visca’dan geldi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Beyaz Futbol programında Trabzonspor’un yorumlayan Abdülkerim Durmaz’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

‘’BAŞAKŞEHİR RUHUNU SATTI’’

Trabzonspor’un Başakşehir’den kadrosuna kattığı Edin Visca transferine değinen Abdülkerim Durmaz, ‘’ Trabzonspor, Giresunspor ile berabere kaldığında binlerce Beşiktaş ve Galatasaray taraftarı bir umut bekledi. Ben hayret ediyorum. Trabzonspor için tüm kötü şartlar oluşsa bile bu Konyaspor’a yarar. Medipol Başakşehir diyoruz. Eğer şampiyonluk düşünseler en iyi futbolcuları olan Visca’yı Trabzonspor’a satmazlardı. Kafasında hedef olan bir takım Visca’yı satmazdı. Visca sadece en iyi oyuncuları değil onları ruhuydu. Başakşehir, ruhunu sattı. Artık başka takımlardan farkı yok.’’ ifadelerini kullandı.

‘’KADROM İYİ DİYEREK DURMUYORLAR’’

Trabzonspor’un iyi bir kadrosu olmasına rağmen mantıklı hamleler ile güç kazanmaya devam ettiğini belirten Durmaz, ‘’Trabzonspor ligi 15-20 puan önde bitirdi ama gidip Visca’yı aldılar. Kadrom iyi diyerek durmuyorlar. İşte Visca sana Galatasaray maçını kazandırıyor. Türkiye’de o vuruşu kaç kişi yapabilirdi? Topu ip gibi tavana vurdu. 8 yıldır lige hükmeden Visca’yı alıyorsun çünkü işi biliyorlar.’’ dedi.

‘’ALİ KOÇ’A İLK GÜN SÖYLEDİM’’

Trabzonspor’un Visca transferinin ligin dengelerini değiştireceğini işaret eden Abdülkerim Durmaz, ''Fenerbahçe’ye 7 yıldır söylüyorum. Ali Koç’a göreve geldiği ilk gün Talisca ve Visca’yı al dedim. Ama uğraşıp duruyorlar.’’ ifadelerini kullandı.