Brezilyalı efsane,kalecilerden Taffarel Trabzonspor'un genç kalecisi Uğurcan Çakır'ı yakından takip ettiğini ifade etti.

 Türkiye’de beğendiğiniz kaleciler kimler? Örneğin Trabzonspor kalecisi Uğurcan ismi Avrupa kulüpleri için geçiyor. 

Türkiye’deki kalecileri takip ediyorum tabii ki. Çok iyi kaleciler yetişmeye başladı. Son dönemde kalecilik anlamında ciddi gelişmeler gösteriyor Türk Futbolu. Trabzonspor’un da geçmişten gelen iyi referansları var. İyi kaleciler yetiştiren bir kulüp. Uğurcan’ı takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Daha da gelişecektir mutlaka. Türkiye’de genç kalecilere kalelerin teslim edilmesi güzel bir durum. Yer bulan ve oynayan kaleci kendini geliştirebiliyor. Brezilya’da bu konuda sıkıntılar var. 35 yaşında kaleciler tercih edilebiliyor. Genç kaleciler şans bulamıyor ve gelişemiyor.

Muslera’nın üzerinde çok emeğiniz var. Bu sezonki Muslera için neler söylersiniz? 

Muslera ile çalıştığım için ben de çok mutlu oldum. Çünkü saha içinde ve dışında karakterli ve kaliteli bir insan. Çok profesyonel bir oyuncu. Onun büyüklüğü kendisinden ve giydiği formaya saygısından geliyor. Galatasaray’a her zaman daha fazlasını vermeye çalıştı. Galatasaray’da sembol isimlerden biri artık. Takım kaptanlarından birisi. Bunu da hak ediyor. İşine olan saygısı onu büyütüyor ve bir yerlere getiriyor. Başarılı olması beni de gururlandırıyor. (milliyet)