Ganalı forvet, "Nwakaeme her zaman sıra dışı bir oyuncuydu. Yeni bir takıma gelmişseniz o güveni her zaman arkanızda hissedemezsiniz. Bu da öz güveninizi olumsuz etkileyebilir. Bu durumda da performansınızı sahaya tam yansıtamazsınız. Ben bazen sahada Nwakaeme'nin o sıra dışı hareketleri izlerken ne yapacağımı unutuyorum. Gerçekten sıra dışı, harika bir oyuncu. İnanılmaz yetenekli" ifadesini kullandı.

ÇOK BÜYÜK YETENEK

Ekuban, takımda Yusuf, Abdülkadir Parmak, Hüseyin, Uğurcan gibi birçok genç yetenekli oyuncu olduğunu ifade ederek, "Ben de bu kadar genç ve yetenekli futbolcuyu bir arada hiç görmemiştim. Bazen taktik antrenmanlarda 'ne yapmalıyız, nasıl paslaşmalıyız' diye konuşuyoruz ama Abdülkadir Ömür bir anda 5 kişiyi çalımlayıp gidip gol attığında 'biz burada ne yapıyoruz ki' diyorum. Kendisi çok büyük bir yetenek. En önemlisi ise dinleyen birisi ve gelişime açık. O ve diğer genç futbolcular gelişime oldukça açık. Onları ön plana çıkaran önemli bir detay bu" dedi.

KUPA ALIRSAK EVE GİDEMEYİZ

Ekuban, taraftarların iç saha veya dış saha ayırmaksızın takıma sahip çıkmasıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu: "Şampiyonluk ve kupa kaldırmak bizim için gerçekten çok büyük bir rüya bu. Gerçekten çok büyük bir başarı yakalarsak daha eve gidebileceğimi sanmıyorum. Çünkü gerçekten çok kalabalık olacağını düşünüyorum. Yani o anı hayal etmek çok güç ama inanılmaz bir ortam olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

GÜLMEK BULAŞICIDIR

Ekuban, sürekli olarak neşeli gözükmesi ile ilgili şöyle konuştu: "Sabah uyandığınızda yüzünüze koyduğunuz ifade pozitifse gün boyunca öyle geçiyor. Güne nasıl başlarsan öyle gidiyor. Gülmek bulaşıcıdır. Soyunma odasında Türk arkadaşlarımız kendi arasında konuşurken onlara bakıp güldüğünüzde onlar da gülmeye başlıyor. Siz gülerseniz başkalarını da mutlu ediyorsunuz."

TRABZON BENİ ETKİLİYOR

Sezon sonunda takımda kalma isteğini yineleyen Ekuban, "Trabzon'da her gün gördüğüm ve ilgimi çeken bir konu var. En yaşlısından en gencine kadar herkes size saygı duyuyor ve nazik davranıyor. İtalya'da insanlar bu kadar nazik davranmaz. Futbolcu olduğunuzu bilen herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Bu beni çok etkileyen bir durum. Böyle bir ortamda ve camiada olmak beni mutlu ediyor" dedi.

(fotomaç)

.