UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Trabzonspor, 2. tur rövanş maçında PSV Eindhoven'a konuk oldu.

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki ilk maçı 2-1 mağlup tamamlayan Trabzonspor, Hollanda deplasmanında da rakibine 4-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Bordo mavililer toplam skorda Hollanda temsilcisine 6-2 yenilirken; tarihinde bir sezonda en fazla Avrupa maçı oynadığı sezonu yaşamış oldu.

Temsilcimizi iki maçta da mağlup ederek adını son 16 takım arasına yazdıran PSV, Stoke City'i eleyen Mehmet Topal'ın takımı Valencia ile eşleşmiş oldu.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN SÜRPRİZ TERCİHLER

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Hollanda'daki rövanş maçında sahaya farklı bir ilk 11 sürdü. Vittek, Tayfun ve Glowacki'yi sakatlıkları, Serkan'ı ise cezası nedeniyle sahaya süremeyen tecrübeli teknik adam, sürpriz bir tercih yaparak Colman, Zokora ve Aykut'u aynı anda sahaya sürdü.

Orta sahanın ortasını güçlendirmeyi amaçlayan Güneş, savunmanın göbeğinde Mustafa Yumlu ve Giray'ı, sol bekte Cech, sağ bekte ise Serkan'ın yokluğunda Celutska'yı görevlendirdi. Başarılı teknik adam bir diğer sürprizi ise Halil Altıntop'un yerine Paulo Henrique'yi oynatarak yaparken; sol kanatta Olcan, ileri uçta ise Burak Yılmaz ile maça başladı.

OLCAN MUTLAK POSİSYONU KAÇIRDI

Zorlu mücadele karşılıklı ataklarla başlarken, ilk maçta olduğu gibi Trabzonspor henüz ilk dakikalarda mutlak bir gol pozisyonu yakaladı. Burak'la duvar pası yaparak sol kanattan içeriye kat eden Olcan, Colman'ın tek pasıyla kendisini kaleciyle karşı karşıya buldu. Ancak Olcan bu pozisyonda kaleci Isaksson'u mağlup edemedi ve ilk maçtaki gibi bordo mavililer öne geçme şansını değerlendiremedi.

ART ARDA GELEN GOLLER UMUTLARI YIKTI

Olcan'ın değerlendiremediği pozisyondan sonra oyunun kontrolünü eline alan PSV, aradığı golü bulmakta gecikmedi. Trabzonspor ceza sahasına rahat hareketlerle gelen PSV, 16. dakikada Celutska'nın Mertens'e yaptığı hareketin ardından penaltı kazandı. Celustka'nın sarı kart gördüğü pozisyonda topun arkasına gelen Mertens, Hollanda ekibini 1-0 öne geçirdi.

Bu golün ardından moral olarak da düşen temsilcimiz, oyunun kontrolünü eline almakta zorlandı. Trabzonspor hücumda basit top kayıpları yaparken; Hollanda ekibinin oyuncuları orta sahayı rahat geçerek bordo mavililerin kalesinde önemli pozisyonlar yakalamaya başladı. Bu pozisyonlardan birinde 31. dakikada sol kanatta bomboş kalan Mertens ceza sahasına ortaladı, Mustafa Yumlu adamı Matavz'ı kaçırdı ve bu oyuncunun vuruşunda fark ikiye çıktı.

Trabzonspor her geçen dakika oyundan daha çok düşerken; PSV öldürücü darbeyi 38. dakikada vurdu. Ayağa paslarla Trabzonspor ceza sahasına rahatlıkla giren bordo PSV'de Labyad'ın pasında Strootman penaltı noktası civarından yaptığı vuruşla skoru 3-0'a getirdi.

BURAK UMUTLANDIRDI AMA...

Trabzonspor maç boyunca ikinci önemli pozisyonunu 43. dakikada buldu. Olcan'ın vuruşunda top kaleci Isaksson'dan dönerken; Henrique rövaşata ile topu kale ağzına çevirdi. Süper Lig'de gol krallığına giden Burak Yılmaz, bu pozisyonu boş geçmedi ve Avrupa'daki ilk golünü attı: 3-1

Bu gol temsilcimiz adına az da olsa umut ışığı yakarken, bu sadece bir dakika sürdü. Kaleci Tolga Zengin'in pres altında Mustafa Yumlu'ya gönderdiği pas kısa düştü ve Strootman kaptığı topla ceza sahasına hareketlendi. Tolga bu pozisyonda ceza sahası dışında topu elle kesti ve hakem tereddüt etmeden kırmızı kartını çıkardı. Tolga'nın kırmızı kartından sonra Henrique'nin yerine Onur oyuna girerken; ilk yarı 3-1'lik skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

İkinci yarıya 3-1'lik skorun ve 10 kişi kalmanın moral bozukluğu ile çıkan Trabzonspor, ilk dakikalarda zor anlar yaşadı. Topa hakim olup oyuna ortak olmayı başaramayan bordo mavililer, rakibin teknik oyuncularını da kontrol edemedi. Kısa paslar ve etkili driplinglerle Trabzonspor yarı alanında rahatlıkla hareket edebilen PSV'li oyuncular, golü bulmakta da gecikmedi.

53. dakikada Toivonen'in ceza sahasına girmek istediği pozisyonda Giray topa ayak koydu ama Toivonen'den seken top net pozisyondaki Matavz'da kaldı. Golcü karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla kaleci Onur'u mağlup etmekte zorlanmadı ve skor 4-1'e geldi.

TRABZONSPOR PES ETTİ

Tolga Zengin'in kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi sürdüren Trabzonsporlu oyuncular, 4. golün ardından oyundan iyice koptu. Maçın bitmesini beklercesine isteksiz oynayan bordo mavililer, oyunu genellikle kendi yarı alanında kabul etti.

Bordo mavililer gol umudunu uzun paslar ve hızlı kontra ataklara bağlarken, PSV Eindoven kısa paslarla pozisyon aradı. 4. golden sonra iki takım da oyuncu değişikliklerine yönelirken; Hollanda temsilcisi Mertens, Wijnaldum gibi yıldızlarıyla etkili ataklar gerçekleştirdi. Ancak bu pozisyonlarda Hollandalılar son vuruşu yapamazken; temsilcimiz bulduğu kontra ataklarda son paslarda başarılı olamadı ve mücadele 4-1 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN