Transfer sezonuna hızlı bir giriş yapan bordo-mavililer, uzun süre sessizliğe gömülmüştü. Ancak transfer döneminin bitmesine sayılı günler kala yeniden gaza basan Sadri Şener ve ekibi, önce Porto’dan Marc Janko’yu kadrosuna kattı. Avusturyalı golcüyü geçtiğimiz hafta Trabzon’a getiren ve imza attıran yönetim, cuma günü de Benfica’lı Emerson’un işini bitirdi. Her konuda anlaşma sağlanan Brezilyalı futbolcu ile bugün sözleşme imzalandı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yapılan imza töreni ile 26 yaşındaki sol bek, kendisini 2 yıllığına bordo-mavili renklere bağladı.  Bonsevisi 3.8 milyon TL Emerson’un maliyeti konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bonservisi için 1.7 milyon avro (3.8 milyon TL) ödendiği, kendisine ise yıllık 1.2 milyon avro (2 milyon TL) verileceği öğrenildi.

İmza töreninde konuşan Trabzonspor Menejeri Giray Bulak, "Bugün itibari ile daha önce Benfica'da oynayan Emerson ile anlaşmış bulunuyoruz. Umarım her iki tarafada faydalı olur. Daha önce takip edilmiş oyunculardan biridir. Hem sol dış hemde sol stoper oynayan bir oyuncu. Kendi kulübünde de geçen sezon 36 maç oynayan bir oyuncu. Kendisi ile anlaşmış olmaktan mutluyuz. Hem bize katkı sağlar hemde kendisine katkı sağlar...

YERLİ OYUNCU İSTENİYORDU NEDEN İKİ TRANSFERDE YABANCI
"Trabzospor yerli isterken son iki transferin yabancı olması düşündürücü değil mi" şeklindeki soruya Bulak, "Evet doğru yabancı serbest transferinden ötürü ülkemizde çokta fazla oyuncu yetiştirilmemeye ve kullanılmamaya başlandı. Bunun sıkıntısı diğer kulüpler çektiği kadar bizde çekiyoruz. Araştırmalarda Türk oyuncularda vardı yabancılarda var. Bize en çok katkıyı sağlayacak Emerson olduğunu düşündük ve onda karar kıldık." şeklinde cevap verdi.

SAKATLIĞI VAR MI?
Sakatlıkla ilgili sorulara; "Onlar olmuşsa bir oyuncu değil insan olarak dolaşmaması lazım. Her oyuncuda olan sakatlanma riski Emerson'da da var. Emerson'da bir sakatlanma yok. Bir yanlış anlaşılma var. Dolayısı ile bir sakatlık söz konusu değil. Sakatlık riski bütün oyuncularda olduğu kadar Emerson'da da var.
Yabancı oyuncu sayısı doğru futbol federasyonun açıklamasında da var zaman içerisinde bu sayı aşaığılara doğru çekilecek. Ancak Trabzospor her zaman yabancı transferi yapacak her zamanda ayrılacaktır. İyisini bulduğumuzda diğerlerinden ayrılacağız. Ama transferin son günlerini yaşıyoruz bahsettiğiniz anlamda ayrılıklar yaşayacağız ama çok fazla değil" dedi.

SERDAR KURTULUŞ TRANSFERİNDEKİ SON DURUM
Serdar Kurtuluş takasındaki son durumla ilgili olarak ise Bulak, "Serdar Kurtuluş transferi konusunda Serdar ile anlaşmakta biraz zorluk yaşıyoruz. Olmasa da problem değil. O mevkide çokta hazırlıksız değiliz. Transfer belki alımda bitebilir. Ama satımda bitmeyebilir. 5 Eylül'e kadar devam edecek" dedi.

EMERSON NE DEDİ?
Emerson ise, "Trabzonspor kulübünün bir parçası olmaktan formasını giymekten memnunum. Burda başkanın hocalarımızın söylediği sözlerden mutluyum. Trabzonpor 6 defa şampiyonluğa ulaşmış ve dengeleri sarsmış altüst etmiş bir takım. Böyle bir camiaya gelmek gerçekten gurur verici. Elimden geldiği kadar formaya layık olacağım" dedi.