İŞTE O HABER:
Trabzon’da Emerson krizi giderek derinleşirken, günebakış perde arkasında yaşananları açıklıyor. Benfica’dan transfer edilen ve sakat alındığı iddiaları ile tartışma yaratan Emerson’un sağlık kontrolünden geçirildiği ancak ‘sakat’ raporuna rağmen imza attırıldığı belirtildi. Emerson’un Trabzon’a getirildikten sonra her zaman sağlık kontrolünün yapılan İmperial Hastanesi yerine Özel Yıldızlı Güven Hastanesi’ne gitmesi dikkat çekmişti.


DOKTOR RESTLEŞTİ
İşte burada gizli olarak kontrolden geçen Emerson’un tüm tetkikleri yapılırken, sonuçları Trabzonsporlu idarecilere anlatan doktorun sözleri şok etkisi yarattı.  Sonuçları değerlendiren doktor, “Emerson’un dizlerindeki bağlar bitmiş. Bu halde futbol oynaması mucizedir. Kemik erimesi ve menisküs yırtığı da var. Bir iki maç veya idmanda yerde kalabilir ve birkaç yıl bile sahalardan uzak kalır. Futbola dönmesi çok zor olur. Ben bu raporun altına imza atmam” dediği, idareciler ile arasında büyük tartışmaların ve restleşmelerin yaşandığı belirtildi.

SONRAKİ FİYASKO
Genel Menajer Giray Bulak’ın “sağlam. Sakatlığı yok” sözlerine rağmen ortadaki gerçeklerin ışığında Emerson’un transfer edilmesinin büyük bir skandal olduğu belirtilirken, Hakan Çalhanoğlu’na kaptırılan 250 bin EURO’luk fiyaskodan sonra Emerson’un da sakat transfer edilmesi büyük tartışma yarattı. Doktorlara ve Teknik Patron Şenol Güneş’in “Sağlık kontrolünden geçirilmeden imza attırılmışsa yanlış” sözlerine rağmen transferin daha önce yapılan protokol ve burada tazminat maddesi bulunması nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Trabzonspor’un Emerson’un transferi ile büyük bir risk alan yönetimin, Hakan Çalhanoğlu ile yaşanan skandal sonrası Brezilyalı oyuncuda da korkulan olması ve sakatlanıp uzun süre sahalardan uzak kalması durumunda büyük tartışma yaşanacağı belirtildi. Emerson’un yaklaşık 1 ay önce imza atması nedeniyle sakatlık ile ilgili bilgilere geç ulaşıldığı, gündemdeki isimlerinde çok pahalı olması nedeniyle ister istemez transferin gerçekleştirilerek büyük riskin altına girildiği belirtildi.