61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor’da 2003-2006 yıllarında forma giyen ve kariyerinin en verimli dönemlerini Trabzon’da geçiren Emrah Eren Eflatun TV’ye konuk oldu.

FATİH ZATEN ATIYORDU

Yardımcı antrenörlük görevi yürüten Eren Trabzonspor’da oynadığı dönemleri anlattı. Atakan Kurt'un sorularını cevaplandıran Eren "Trabzon’da 3 sene kaldık, çok da iyi kadromuz vardı. Yattara, Fatih, Gökdeniz, Szymkowiak vardı.  Ben olsun Yattara olsun, çok gol attırmak nasip oldu. Kötü de orta yapsak Fatih zaten atıyordu.  Fatih’i ceza sahasında gördüğümüz zaman sağına soluna orta yaptığımız zaman vuracağını biliyorduk. Kısa alanda çok çabuktu, kafa tekniği de çok iyiydi. "

2004-05 UNUTULDU

Sözlerini sürdüren Eren "2010-11 şampiyonluğu gündeme geldiği için, bana göre de şampiyonluk Trabzonspor'un. 2004-2005 de kaçırdığımız şampiyonluk gündeme gelmiyor. Kadıköy’de 2-1 mağlup olduğumuz maç vardı. Çok da iyi bir kadromuz vardı. Bana göre dağıtılmaması lazımdı. 3 senenin sonunda Halilhodzic’in hatalarıyla kavga ederek ayrılmak durumunda kaldık. 

Fenerbahçe’yle ligin bitimine kaç hafta kala onları yenseydik herhalde biz şampiyonluk olacaktık. Orada kaybettiğimiz için son hafta yedek takımla çıktık berabere bitirdi. Kazansaydık şampiyon olacaktık. Spor otoritelerin dediği gibi 18 hata yapıldı, 17’si Trabzonspor’un aleyhine dediği bir maç yaşadık biz. Yediğimiz ilk gol vardı, bariz ofsayt, o günlere çok fazla dönmek istemiyorum ama kazansaydık şampiyon olacaktık."

ZİYA HOCA KADROYA ALMADI

Trabzonspor'da birlikte çalıştığı Ziya Doğan'ı anlatan Eren "Ziya Doğan ile Trabzon’da sıkıntılı günlerimiz de oldu, iyi günlerimiz de oldu. Samet hoca transfer etmişti beni takımda düşüş olunca Samet Hoca ile Ziya Hoca değişikliği yaşadık. Ben oynuyorum oynuyorum ama hatırlarsınız Emrah hep atak yönü güçlü derlerdi ama Ziya Hoca da o tip oyuncuları sevmez defans sağlam olacak. İlk gün antrenman yaptık, ikinci gün antrenman yaptık. Sürekli oynayan oyuncuyum. Hoca geldi, kadro asıldı baktım benim ismim yok, bekliyorum diyecekler ki sen kadrodasın yanlış yazıldı.  Adil abi geldi, "Emrahcım yanlış anlama" böyle düşünüyor, beni almıyor mu tamam dedim. 

ALTYAPIYLA ÇALIŞ DEDİ..

Takım gitti, iyi oynamadı, acil galibiyetlere ihtiyaç var. Antrenmana çıktık, herkes koşuyor takım koşuyor geriden koşuyorum. Bir hareket yapılıyor ben çeyreğini yapıyorum. Ziya hoca geldi ‘ne yapıyorsun çalışacaksın, yapacaksın” dedi. Bir haftayı öyle tamamladım. Depar atıyorum Agustin ile çıkıyorum. 5 metrede burun farkı kadar fark yersin, Agustin bana fark atıyor yavaşça koşuyorum. Ziya hoca antrenmanı durdu. “Patlayıcı kuvvet çalışıyoruz sen ne yapıyorsun,” dedi. “Seninle çalışamayız, altyapıyla çalıştıralım” dedi. Çalışmayalım dedim. O hafta takım mağlup oldu.

KADRONUN DEĞİŞİLMEZİ OLDUM

Yaşadığı sorundan sonra kadroya girdiğini ifade eden Eren "Sağ tarafa bulmaya çalışıyor ama bulamıyor. Çift kale maç beni oynatıyor. İlk 11 takımda normal oynuyorum. Soyunma odasına girdik, formalar asıldı dedi ki “formayı ben vermedim Emrah aldı böyle çalışırsanız demekki alabilirsiniz” dedi. Ondan sonra hem Ziya hoca takım olarak hem de ben çok iyi sezon geçirdik. Avrupa kupaları ile beraber 42 maç hiç oyundan çıkmadan oynadım. Çok elektriklendik ama faydasını gördüm. Trabzonspor’da golüm yok. Ziya hoca sağ ve sol bekin atağa çıkmasını çok istemezdi. Önümde Yattara oynuyordu, zaten bu işi yapan adam var. Ben bindirme değil de destek veriyordum. Geriden destek veriyordum, kaç asist yaptığımı bilmiyorum ama kaptan Fatih Tekke’ye Mehmet Yılmaz’a yaptık." dedi.