Trabzonspor'un eski oyuncularından Emrah Eren Eflatun TV'ye konuk oldu.

Trabzonspor'da yaşadığı kadro dışı olayının iç yüzünü anlatan Eren 2 yöneticinin kendisine yaptığı muameleyi ve Galatasaray transfer sürecini anlattı. 

HOŞ OLMAYAN SÖZLER SÖYLEDİLER

Emrah Eren'in açıklamalarından 61saat'in derledikleri şu şekilde "Trabzonspor farklıydı bizim için...Sezon başı sözleşmem bitiyor ama yeni sözleşme imzalayacağım. Bana diyorlar ki paranda artış yapmayacağız. ona yaparken buna yarpken bana neden yapmıyorsunuz dedim. Baktım bazılarına haksız artışlar yapılıyor. Yöneticilerden bir tanesi hoş olmayan söz söylüyor. “biz de kucağımızı açtık bekliyoruz” Emrah’ı dedi. seviyoruz kalmak istiyoruz ama dedim ki tamam, menajerim Haluk abi Galatasaray ile görüş, Trabzonspor’da 2 ayda alamadığım parayı 15 dakikada anlaştım. Dediler ki imza at, benim gönlüm o kadar Trabzonspor’daki dedim ki yarın atarız.  Bülent  Tulunla görüşüyorduk.

"GALATASARAY'A EVDE KİMSE SEVİNMEDİ"

Biz anlaştık söz verdik döneceğiz bir gün sonra Halilhodzic olayının anlaşılması için eve gittik, kapıyı çaldım. Eşim kapıyı açtı, Galatasaray.’a giden futbolcunun evinde ne olur bayram olur. Trabzonspor’dan ayrılmak istemiyorum. Eşim dedi noldu ‘dedim Galatasaray İle anlaştım” dedi ki “olsun Emrah nasibimizde bu varmış ne yapalım” dedi. 

İçeride babam oturuyor, babam dedi ne oldu dedim Galatasaray İle anlaştım. Babam dedi “üzülme oğlum o da büyük takım” dedi. 

"MURAT BOZOĞLU BENİ ARADI"

O gece yattık ama altyazı geçiyor, telefonum susmuyor, Trabzon’dan arıyorlar yapma etme şudur budur. Üzülüyorum ama iki tane yönetici var onlarla yüz yüze gelmek istemiyorum. Onlara ders verir gibi yapıyorum. Bir gün sonra menajerin ofisine gittik bizi bir de iki de bekliyoruz. Murat Bozoğlu diye bir yöneticimiz vardı, o iki yönetici yüzünden gönül bıraktı. Telefon açtı şu anda İspanya’dayım. “Ben seni ikna edemezsem gidersiniz” dedi.  Galatasaray’dan arıyorlar trafikteyim falan diyoruz, hadi gelin diyorlar.

"HAYATIMDA İLK KEZ SÖZÜMÜ TUTMADIM"

Murat uçağa atladı geç saatte geldi. Dedi ki “aradaki fark ne kadar” dedim şu kadar  “farkı ben vereceğim” dedi. Ben kabul etmem dedim. Sonra kulübü aradı, iki yönetici dedi ki ona "sen kulübün üstüne çıkamazsın” dedi.  Çok küçük bir farkla tekrar Trabzonspor’a döndüm, imzamı attım. Hayatımda ilk kez sözümü tutmadım. Bülent abiye diyorlar Ya Galatasaray dediniz şimdi Trabzonspor’da.. Bülent Tulun abi de dedi ki ders niteliğinde cevap verdi dün Galatasaray’da, bugün Trabzonspor’da yarın Fenerbahçeye gider… Benim için kötü bir algı oldu, yuttuk hepsini. 2 yönetici bana taktı. Her yer yazıyor, Murat Bozoğlu 15 dakkikada ikna etti. Sonra Murat Bozoğlu öne çıktı,  

"HALİLHODZİC BİZİ ÇAĞIRDI"

Şenol hoca ayrıldıktan sonra Halilhodzic’e “Emrah şöyle, futbolcu düzeni var” gibi.  Tolga Zengin’in ilk maçı Galatasaray maçı oynadık, Halilhodzic’de tribünden seyretmiş sert konuşma yaptı. “Yattara, Lee Young, Emrah ve Adem Koçak kalsınlar” dedi. Herkes çıktı, “ilk senle konuşacağım” dedi. “Bir sağ bek için süratlisin, çabuksun ve teknik kapasiten yüksek” dedi. Yattara var Lee Young var dedim herhalde iyi oyuncularla görüşüyor. “Ama dedi aradığım oyuncu sen değilsin, devre arasına kadar vaktin var, düzelttin düzelttin” dedi.  Neye uğradığımı şaşırdım.

Takıntılı geldi, maç oynuyoruz atak yapıyoruz gitmişim orta yapmışım hocam diyorum motor olsa yetişemem hep takacak bir şey buluyordu, Yatttara’ya yükleniyordu. 

MAĞLUBİYETTEN SONRA AĞIR KONUŞTU

Diyarbakır maçı olabilir dizimde sakatlığım var, elektriklenmeye başladım hocayla. Maçtan sonra açıklama yapıyor hoca diyor ki “burada sigara içen oyuncular var, burada oyuncular yorgunuz diyorlar paraya geldi mi koşa koşa bankaya gidiyorlar, yalancı oyuncular var” neye uğradığımı şaşırdım.

"HALİLHODZİC'İN ELİNİ SIKMADIM

Antrenmanı bekliyorum antrenmana çıkacalar, Fransa’da adetmiş herkes herkes el sıkışacak. Ben ve 1-2 arkadaş el sıkışmadı dedi ki “niye el sıkışmadılar” ben dedim ki istediğim selamsa Selamun Aleyküm herkes gülecek gülemiyor. “Onu sormadım, niye elimi sıkmadın” dedi. Sen çıktın o gün kalecileri kadro dışı bıraktın. Buna da Emrah cevap versin dedi. Burada dün açıklama yaptın. Maçı anlatacağına taraftarın, basının önüne futbolcuları attın, sigara içenler var, para almaya gidenler var yalancı oyuncular var dedin, kimseye söylemedim sana da söylemedim herkes üstüne alındı. Ya açıklayacaksın sen sen diye ya da saygı duymam, elini sıkmam.

"KADRO DIŞI BIRAKILDIM"

Durdu durdu dedi “antrenmandan sonra odama gel” dedi ki niye böyle birşey yaptın. “Eğer ben seni kadro dışı bırakmazsam arkadaşlarını hepsi aynısını yapar özür dileyeceksin” dedim dilemiyorum, kadro dışı kaldım. 

ÖZÜR DİLEMEDİM, MALATYA'YA GİTTİM

Özür dile, özür dile, dediler şu anki aklım olsa Trabzonspor’da kalmak için dilerdim gençliğin verdiği durum. 2 yönetici olayı öyle çarpıttı ki, neler dediler. Serdar Bali çıktı dedi ki ben olayların aslını biliyorum ben de olsam aynısını yapardım Emrah’ı alnından öpüyorum dedi. Onun dışında herkes farklı inandı. Devre arası kampına tebligatla çağırdılar. Menajerim Ziya Hocaya söz vermiş. CSKA Moskova Galatasaraya gidecekken Malatyaspor’a gittim.