İmza töreninde hazır bulunan Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Büyükaydın, Emre Güral’ı geçen sezondan beri takip ettiklerini belirterek “Kendisi ciddi bir çıkış yaptı ve Bucaspor’la konuşarak 5 yıllık bir sözleşme imzaladık. İnşallah futbol yaşantısında daha iyi çıkışlar yaparak iyi seviyelere geleceğine inanıyoruz. İlk transferimiz ve hayırlı olsun” dedi.

Şuanda bitmek üzere olan bir transferleri olduğunu daha kaydeden Büyükaydın, “Gençlerbirliği’nden Soner ile yaptığımız görüşme sonlara yaklaştı. Görüşmelerde olduğumuz oyuncularımız var. Sonuç netleşmeden konuşmak olmuyor. Kulüp olarak yerli oyuncuları kadromuzda bulundurma içerisindeyiz. Hocamızın da görüşü bu yöndeb. Daha çok genç ve yetenekli oyuncularımızı kadromuzda bulundurmak için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.



İmza töreninden sonra konuşan genç futbolcu Emre Güral ise Trabzonspor’da futbol oynamanın küçüklüğünden beri hayali olduğunu ifade ederek “Benim burada olmam çok büyük bir hayaldi ve gerçekleşti. Küçüklüğümden beri hayallerim vardı, buraya gelme hedefim vardı. Benim kafamda çok büyük hedefler var ve Trabzonspor’a gelmekle bunların olacağına inanıyorum. Burada olmaktan çok mutluyum” şeklinde konuştu.
İsminin transfer sezonunda Beşiktaş’la da anılması ile ilgili olarak ise Emre Güral, “Trabzonspor beni takip ediyordu. İlk kulüp olarak Trabzonspor teklifte bulunduğu için sözümüz vardı. Başka takımlarda vardı tabi ama kalbimde Trabzonspor vardı” ifadelerini kullandı.