Atletico Madrid'e transfer olan Futbolcu Emre Belözoğlu, avukatı Mahir Işıkay aracılığıyla Zokora’yı ‘kasten yaralama’ suçlamasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti. Şikayetin gerekçesi ise Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Zokora’nın Emre’ye attığı tekme...

ELİNİ SIKMADI HUSUMETİNİ GÖSTERDİ

Belözoğlu avukatı Işıkay aracılığıyla verdiği şikayet dilekçesinde, takımların maça başlamadan önce yapılan seromoni sırasında Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora’nın, Emre Belözoğlu’nun uzattığı eli sıkmadığını ve Emre’ye karşı husumetini ortaya koyduğunun belirtildi.

TEKME İLE YARALANMASINA NEDEN OLDU

Dilekçede, “Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Takımı ile Trabzonspor Futbol Takımı arasında 06.05.2012 tarihinde Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçı oynanmıştır. Maç sırasında ilk yarının uzatma dakikalarında Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora tarafından hedef gözetilerek, kasten müvekkilimin bacak arasına tekme atılarak yaralanmasına neden olunmuştur. Zokora maçtan önce göz altlarına sürdüğü avcı boyası ile de niyetini ortaya koymuştur. Kadıköy’de oynan ilk maçta ırkçı söylemlere maruz kaldığına inanan ve intikamını almak isteyen Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora’nın gerek maç öncesi müvekkilim Emre Belözoğlu’nun uzattığı elini sıkmaması, gerek göz altlarına Afrika yerlilerinin ava çıkarken sürdükleri siyah boya sürmesi, müvekkilim Emre Belözoğlu’nun bacak arasına attığı ve sahalarda ender görebileceğimiz türden uçan tekmenin bilerek ve isteyerek yani kasıtlı olarak yapıldığının en açık göstergeleridir. Bu hareketle kasten yaralama suçu oluşmuştur.

ZOKORA’NIN ATTIĞI TEKMENİN FOTOĞRAFI

Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora ile uzlaşmak istenmediğinin belirtildiği dilekçede, Zokora’ya kasten yaralama suçundan dava açılması istenildi. Şikayet dilekçesine maç sırasırda Zokora’nın Emre’ye attığı tekme ile Emre’nin elini sıkmadığını gösteren video ve fotoğraflarda yer aldı.

ÖZDENAK’I DA ŞİKAYET ETTİ

Öte yandan Emre Belözoğlu yine avukatı Işıkay aracılıyla futbol yorumcusu Gökmen Özdenak’tan da şikayetçi oldu. Katıldığı TV programında Özdanak’ın kendisine “terörist gibi sahanın içinde", “saldırgan" ve benzeri hitaplar kullandığını belirten Belözoğlu, ‘hakaret ettiği’ gerekçesiyle Özdanak hakkında kamu davası açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi sundu.