Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Başkan Ziya Eren, DHA’ya yaptığı özel açıklamada pazar günü 5-2 kaybettikleri Kasımpaşa yenilgisini ve ilk yarıdaki bazı gelişmeleri hazmedemediğini belirtti. Başkan Ziya Eren, ilk olarak şunları söyledi:
 
"Süper Lig’in ilk yarısında beklediğimizi alamadığımız ortada. O nedenle, hangi futbolcumuz gitmek istiyorsa, yerli veya yabancı fark etmez, kapımız sonuna kadar açık. Bize formasını sonuna kadar ıslatacak, yüreğini ortaya koyacak oyuncular lazım. Kimsenin kaprisini çekemeyiz. Devre arası geldi, ara transfer başlıyor."
 
"ENGİN BAYTAR YOK TRANSFER VAR"
 
Başkan Eren, Galatasaray’ın gözden çıkarttığı Engin Baytar ’ı transfer edeceklerine ilişkin haberler konusunda da şöyle konuştu:
 
"Ben, bu kulüpte başkan olduğum sürece böyle bir transfer söz konusu olamaz. Bazı işgüzar menajerler kendi kendilerine gündem yaratıp, oyuncularına kulüp arıyor. Gündeminde Engin Baytar yok. Teknik direktörümüz Uğur Tütüneker’le görüştük. Ara transferde 2 kanat oyuncusu, 1 stoper, 1 orta saha oyuncusu alacağız."
 
Uğur Tütüneter’in Kasımpaşa maçının bitiminde, "Teknik kadro olarak biz dahil şapkamızı önümüze koyup, değerlendirme yapacağız. Yönetimle de bu konuyu görüşeceğiz" sözlerinin istifayı çağrıştırmadığını belirten Başkan Ziya Eren, bu konuda şunları söyledi:
 
"EKSİKLERİMİZ ÇOK"
 
"Uğur Tütüneker, çok iyi niyetli. Ama, şanssız bir dönemde göreve geldi. Zira, İlhan Parlak ile Mangane ameliyat oldu. John Boye, Afrika Kupası için milli takıma gitti. İbriçic ise sakatlığı nedeniyle tedavi olmak üzere ülkesinde. Cem Can, sakatlıktan yeni çıktı. Cenk Ahmet ise Kasımpaşa maçında ısınırken, sakatlığı nüksettiği için son anda kadrodan çıkarıldı. Özellikle defansta sahaya çıkartacağı oyuncu konusunda çok zorlandı."