Galatasaray’ın milli futbolcusu Engin Baytar, geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi. Hayati tehlikesi bulunmayan futbolcunun ayakta tedavi edildiği kaydedildi.

Sakarya’dan aile ziyareti sonrası arkadaşı ile birlikte gece İstanbul’a dönen Galatasaraylı futbolcu Engin Baytar, Gebze’de Şeker Pınar mevkiinde arkadaşının kullandığı araçla trafik kazası geçirmişti. Kaza sonrası Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğu kaydedilirken, tedavisi ayakta yapılan ünlü futbolcu gece saat 02.30 sıralarında taburcu edildi. Kazayı duyan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ile antrenör Hasan Şaş hastaneye geldi. Kaza geçiren Engin Baytar’ın durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Albayrak ile antrenör Şaş, hastane önünde bekleye gazetecilere yaşanan kaza ve sonrasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, “Allah’ıma şükürler olsun. Kendisi annesini ziyaret etmeye gitmişti. Zaten izinliydi. Araba da kendisinin değil, arabayı kendisi kullanmamış. Hiçbir şey yok. Trafik kazası; bir araba sıkıştırmış.

Emniyet müdürü aradı bizi, hemen koşarak geldik. Kendisi birazdan yürüyerek taburcu olacak” dedi.
Otomobili kullanan arkadaşının alkol cezasından dolayı ehliyetine emniyet tarafından el konulduğu yönündeki bir soru üzerine Albayrak, “ Hiçbir bilgim yok. Engin nereden sonsun senin ehliyetin var mı diye?” şeklinde cevap verdi.


Kazayı duyar duymaz Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Fatih Terim’in yardımcılarından antrenör Hasan Şaş ise Engin’in hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Şaş, “Engin’e izin verdik. Sakarya’ya ailesini görmeye gidecekti. Arkadaşı ile birlikte, arkadaşının kullandığı bir araçta maalesef trafik kazası geçirdi. Üç dört takla atmış araç, araba pert olmuş. Ama Allah’a şükür ne kendisinde, ne arkadaşında hayati bir tehlike yok” dedi Engin’in, kazayı ufak tefek sıyrıklarla atlattığını söyleyen Şaş, “İnşallah birazdan taburcu edeceğiz. Bize 00.50’de haber geldi, apar topar hastaneye geldik. Herhangi bir kırığı, çıkığı yok, sadece sıyrıklar var. Başka bir hastaneye nakli söz konusu değil” dedi. Hasan Şaş, sarı-kırmızılı futbolcunun 3-4 gün sonra normal antrenmanlara katılabileceğini sözlerine ekledi.


Tedavisi tamamlanan Engin Baytar, gece saat 02.30’da hastaneden yönetici Abdurrahim Albayrak ve yardımcı Antrenör Hasan Şaş ile birlikte ayrılarak, Albayrak’ın özel otomobiliyle Florya Metin Oktay Tesisleri’ne geldi. Baytar’ın geceyi tesislerde geçireceği belirtiliyor.


Baytar, Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında hakem Cüneyt Çakır’a yaptığı hareket sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 11 maç ceza almıştı.