G.Saray’da adeta yeniden doğan Engin Baytar’ın A Milli Takım’a kadar yükselip yükselemeyeceği şu an için
‘muamma’ gözüküyor. Zira Ay-Yıldızlı ekibin yeni teknik patronu Abdullah Avcı ile Engin Baytar arasında geçmişten gelen bir tatsızlık bulunuyor.

Trabzonspor’un 3 Şubat’ta İstanbul BŞB ile oynadığı ve 1-1’lik skorla sona eren Türkiye Kupası karşılaşması oldukça sert geçmiş, Tum ile Engin Baytar arasındaki tartışma sinirleri germişti. Avcı maç sonrası ilk kez bir futbolcuyu hedef alarak “Engin gibi oyuncuları ayağa kaldırmamak lazım. Allah bana böyle oyuncularla çalışmayı nasip etmesin. Rakibi provoke ediyor, yaptığı hareketlerle oyuncuları rakip taraftarın önüne atıyor. Hakemlerin böyle oyunculara çok dikkat etmesi lazım. Oyunu güzelleştirmek, Türk futboluna bir şeyler katmak adına bazı şeyleri ayırt etmek lazım” ifadelerini kullanmıştı.

İkili arasındaki sürtüşme, 11 Şubat 2010’da yapılan rövanş karşılaşmasına da taşınmış, Engin oyundan çıkarken Avcı’ya sert bir bakış fırlatmış, genç teknik adam buna tepki gösterince Trabzonlu oyuncu üzerine yürümeye çalışmıştı. Kulübedeki arkadaşları Engin’i engelleyip soyunma odasına götürmüştü. Yaşananların ardından Avcı’nın Sarı- Kırmızılı takımda form grafiğini arttıran ve Gaziantep maçında sakat sakat oynamasına rağmen verdiği asistle galibiyetin mimarı olan Engin Baytar’la ilgili Milli Takım’a yönelik tavrı merak ediliyor. Kasımpaşalı olan Avcı, Engin bu performansını sürdürse dahi önceki sözleri nedeniyle inat mı eder, yoksa formayı hak eden kişiye veren kişiliği nedeniyle 29’luk asi yıldızı af mı eder, bunu zaman göstereceğe benziyor.

Not: Engin Baytar, 9 Şubat 2011’deki Güney Kore ve 17 Kasım 2010’da yapılan Hollanda maçlarında A Milli Takım forması giydi.

TRABZON ABDULLAH AVCI’YI KINAMIŞTI

3 Şubat 2010’daki maç sonrası Avcı’ya, Trabzonspor’dan da tepki gelmişti. Resmi siteden “Engin, sahada yaşanan gergin ortamın sorumlusu olmadığı gibi aksine zaman zaman mağdur pozisyonuna düşmüştür. Bir teknik adamın bir rakip futbolcusunu hedef almasını şiddetle kınıyoruz. Avcı’nın, üstelik milli takım teknik direktörlülüğü için adının geçtiği günlerde verdiği bu görüntü maalesef sportif anlayışla bağdaşmamaktadır. Bu vesileyle kendisini daha dikkatli olmaya davet ediyoruz” açıklaması yapılmıştı. Genel Sekreter Hasan Yener de “Bu sözler Abdullah Avcı’ya hiç yakışmadı’’ ifadelerini kullanmıştı.