Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Erzurum’da oynanan TFF Süper Kupa maçının 67. dakikasında küfür yüzünden kırmızı kart gören ve daha sonra hakem Cüneyt Çakır’ın yakasına yapışan Galatasaraylı Engin Baytar’ın dosyasını bugün karara bağlayacak.

 

Süper Kupa finalinde hakem Cüneyt Çakır'ın yakasına yapışan Engin Baytar'ın babası Adnan Baytar,konuştu.

 

Yaşanan olayların üzücü olduğunu belirten Baba Baytar, "Engin de çok üzgün ve pişman. Ben şimdiye kadar Engin'e bir tokat dahi atmadım. Ama yaptığı hareketler beni üzüyor. Son davranışı sonrası insan içine çıkmaya utanır oldum" dedi.

 

Engin'den özür hala yok!

Süper Kupa finalinde Cüneyt Çakır'a yaptığı hareket sonrası şimşekleri üzerine çeken milli oyuncunun şu ana kadar özür dilemediği, UEFA'nın ise tecrübeli hakemden olayla ilgili bilgi istediği ortaya çıktı.

 

Galatasaray için kupalı ve keyifli geçen Erzurum seyahatinin en büyük sıkıntısı Engin Baytar'dı... F.Bahçe karşısında kırmızı kart gören, bu yetmez gibi hakem Cüneyt Çakır'ın 'yakasına yapışan' oyuncu, şimşekleri üzerine çekmişti. Engin, maçın ardından gözyaşı döktü, bu hareketinden pişman olduğunu dile getirdi. Ancak Sarı-Kırmızılı oyuncunun şu ana kadar özür dilemesi gereken kişiyle, yani Cüneyt Çakır'la hiçbir şekilde konuşmadığı ortaya çıktı. Engin'in Çakır'a ne telefon aracılığıyla ne de SMS ya da mail yoluyla bir özür iletmediği öğrenildi.

 

ÇAKIR'A UEFA MESAJI
UEFA-Türkiye hattında dün son bir gelişme daha ortaya çıktı. Galatasaray-Fenerbahçe maçında Engin Baytar'ın yaptığı hareketleri 'Affedilmez' olarak değerlendiren UEFA'nın, FIFA kokartlı hakemimize de bir mail gönderdiği ve Erzurum'daki olaylarla ilgili bilgi istediği belirtildi.