Trabzonspor'da Divan Kurulu seçimleri öncesi demeç savaşları devam ediyor. İlk etapta Ali Sürmen'e karşı bildiri yayınlayan Trabzonspr Divan Kurulu Üyesi eski yönetici Erdal Atalay ve beraberindeki ekibi Sürmen cevap vermiş "Hodri meydan" demişti.

Açıklamalara cevap veren Erdal Atalay'dan Ali Sürmen' sert sözler geldi. 

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen ve kurulunun yaptığı son açıklama nedeniyle kamuoyuna aşağıdaki bilgilerin verilmesi tarafımızdan zorunlu hale gelmiştir.

Tavırları ve söylemleriyle Trabzonspor Divan Başkanlığı makamını hiç bir dönemde olmadığı kadar, alışılmadık biçimde tartışılır hale getiren mevcut Başkan, görülmektedir ki; yalan ve iftira dolu beyanlarına devam etmektedir.
Sürmen ve kurulu; pandemi kararlarını gerekçe göstererek belirlenen seçimli kongre tarihinin ertelendiğini vurguladıkları açıklamada; şahıslarımızı kast ederek tamamen gerçek dışı suçlamalarda bulunmuş ve açıklamalarının tarafımızdan Federasyon yetkililerine şikayet edildiği yalanını dile getirmiştir.

Bu iddia gerçekle ilgisi olmadığı gibi çirkin bir iftiradır. Ancak asıl manidar olan Ali Sürmen’in söylediklerinin muhataplarına ulaşmasından duyduğu rahatsızlıktır. PFDK tarafından verilen cezanın ardından söylemlerinin ihbar edildiği iddiasında bulunması, bundan rahatsızlık duyması aslında Divan Başkanı’nın her zaman yaptığı gibi yine tribünlere oynamayı düşündüğünün ve açıklamalarının Trabzon sınırları içerisinde kalmasıyla topluma şirin gözükme niyeti taşıdığının göstergesidir.

Kendisiyle çok övünen bir hukukçu olarak ağzından çıkan lafların ne sonuçlar getirebileceğini bilmesi, bu sorumlulukla söylemlerinin de adrese ulaşmasıyla memnun olması gereken Divan Başkanı belli ki cezadan dolayı hayal kırıklığı yaşamış ve sıra

Trabzonspor uğruna bedel ödemeye gelince, kurulunu da işin içerisine çekerek hemen iftira yolunu tercih etmiştir.

Oysa, Trabzonspor gibi büyük bir kulübün Divan Başkanı olan ve ısrarla oturduğu koltuğu bırakmamak için her türlü yola başvuran bir kişinin artık kurumların medyadaki yayınlar için ihbarlara gerek duymadığını, MEDYA TAKİP sistemleriyle tüm bilgiye kolayca ulaşabildiklerini bilmesi gerekir. Buradaki bir diğer kritik soru PFDK tarafından kesilen maddi cezanın kulüp tarafından mı, Divan Başkanlık Kurulu’nca mı, yoksa şahsen mi ödeneceğidir. Taraflar bu yönde kamuoyunu bilgilendirmel zorundadır. 

Hal böyleyken; Ali Sürmen ve kurulunun açıklamasında Trabzonspor adına sevindirici yönler de bulunmaktadır. Başkan’ın yanlışlarını dile getirdiğimiz bir önceki kamuoyu duyurumuzda üyelik ve adaylık sistemine getirilen antidemokratik kısıtlamaları dile getirmemizin sonrasında, Divan Başkanlık Kurulu’nun, Divan Genel Kurulu’ndan önce bir Tüzük Tadil Kongresinin yapılabileceğinden bahsetmesi kulübümüz adına sevindirici bir gelişmedir.

Ali Sürmen ve Kurulu’nun önümüzdeki süreçte bu sözlerini hatırlaması ve buna göre bir yol haritası belirlemesi bizler gibi tüm sağduyulu divan üyelerinin beklentisidir. 
Sözlerimize son verirken, Ali Sürmen’in kurulunu da kullanarak bizlere yönelttiği iftiraları ve yalan beyanları ispata davet ediyor; aksi halde bu yöndeki söylemlerini kendilerine iade ediyoruz.