61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor eski yöneticisi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Cahit Erdem, Trabzonspor’un transfer politikasını ve Yusuf Yazıcı’nın satılmasını değerlendirdi. 
Bordo-Mavililerde yabancı transferinin fayda getireceğine inanmadığını kaydeden Erdem, "Alınan oyuncular genç oyuncuların önünü kesecektir. Ben gençleştirme politikasının devam ettirilmesinden yanayım. Yabancı transferinin, Trabzon’a fayda getireceğinin inanmıyorum. Gençlere güvenmemiz lazım” dedi. 
Yabancı transferlerinin gençlerin önünü keseceğini ifade eden Erdem, "Yabancı transferleri gençlerin önünü keser. Trabzon ekonomik sıkıntı varken gençleştirme hareketine girişti. Ve bu maya tuttu. Bunu devam ettirmek gerekiyor. Bunu tekrar eski durumuna, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta zamanında ki transfer politikasına dönmemek lazım. Flaş oyuncular, yüksek ücretlerle tespit edip kulübün geleceğini yok etmemek lazım” diye konuştu. 
Erdem, bordo-mavililerin genç yıldızı Yusuf Yazıcı’nın satılmasını da doğru bulduğunu kaydederek, "Bana göre doğru bir karardı. Hem Yusuf için hem de Trabzonspor için hayırlı olmuştur. Şu anda o mevkide oynayacak oyuncularımız var zaten. O mevkide oynayacak Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Sosa bile oynayabilir. Onun için Yusuf’un satılması kayıp değildir, hem Yusuf için hem de Trabzonspor için iyi olmuştur” dedi.