Galatasaray’ın eski ikinci başkanı Trabzonlu Ergun Gürsoy,  3 Temmuz sürecini değerlendirdi ardından da Trabzonspor üzerinden Galatasaray’ın ekonomik durumuna vurgu yaptı. Gürsoy, Karar Gazetesinde yayınlanan röportajında sorulara şu şekilde yanıt verdi:

3 Temmuz 2011’de başlatılan şike ve teşvik soruşturmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sanıklar mahkeme tarafından suçsuz bulundu... Trabzonspor’un tepkisi hala sürüyor...

Trabzonspor’un haklı tarafı var. Nedir o? O sezonun şampiyonu ceza görmüştür. Avrupa’dan men olmuştur, 1 yılın üzerinde hapis yatılmıştır. Haklı olarak onlar da kupanın bir tarafından tutmak istiyor. Ama atı alan Üsküdar’ı geçti. Bunlarla uğraşmaktansa yeni bir kupayı almak için ne yapmak lazım onu düşünmek lazım.

Galatasaray bu ekonomik bunalımdan çıkabilir mi? Sizce reçete ne?

Yürekli tedbirler alınırsa çıkabilir. Trabzon’dan örnek verelim mesela; her sezona şampiyonluk hedefiyle başlıyor. Hiç 5 yıllık planı olmadı. Galatasaray’da da yetkililer şapkayı önüne koyarsa başarılı olur. Şimdi Beşiktaş da şampiyon olursa sıkıntıya düşecek. Masraflar çoğalacak. Transfer yapılacak. Bu işler kolay değil. Bazen başarı da mali çıkmaza sürükleyebilir.