‘Her transfer süreci kendi içinde zordur. Benimki de biraz karışık oldu. Sezona Avrupa vedasıyla başladık ama bomba gibi geliyoruz”

Transfer süreci ile olay yaratan, sürekli gündemde olan Erkan Zengin, kendisine yepyeni bir sayfa açmış durumda. Bunu hem sezon başı kampında hem de oynanan maçlarda gösterdi. Sadece bu kadar da değil elbette. Ruh hali düzelmiş resmen. Gülüyor, mutlu. Ailesinin de yanına gelmesi ekstra motivasyon olmuş. Geçmişe hiçbir şekilde dönmek istemiyor.

“Ben yeniden başlamış kadar heyecanlıyım” diyor.

Tüm sıkıntılı günlerde bile Trabzon insanının kendisine sahip çıkması çok etkilemiş onu. Yönetim kadar taraftara da borçlu olduğunu düşünüyor ve ekliyor:

‘Şota ile iyi anlaştık’

“Her transfer süreci kendi içinde zordur. Benimki de biraz karışık oldu belki ama şimdi beni çok seven ve benden çok şeyler bekleyen insanlarla beraberim. Bu gerçekten de kolay yakalanmayacak bir durum. Artık bunun daha çok farkındayım. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Ben de kendimi çok zinde hissediyorum. Yeni bir yapılanma var ama hem bana hem de arkadaşlara karşı önyargısız, adil bir durum geçerli. Hocamız Şota da benimle hep konuştu, neler istediğini anlattı. Birbirimizi anladık.”

‘Fazlasıyla özür dileyeceğiz’

“Sezona Avrupa vedasıyla başladık ama bu çok talihsiz bir durum. Maç bittiğinde bile hâlâ şaşkındık. O gün Avni Aker’de çok güzel ve hasret kaldığımız bir hava vardı. Keşke dediğim, keşke o taraftarı evine mutlu yollasaydık dediğim bir geceydi. Olmadı ama şunun sözünü çok net verebilirim ki, hem geçen sezon hem de ön elemede yaşattığımız tüm sıkıntılar için fazlasıyla özür dileyeceğiz. Ben de kendi adıma çok daha farklı bir Erkan’ın sözünü veriyorum. Çünkü Trabzonlular benden ne istiyor ve Trabzonspor onlar için ne ifade ediyor çok daha iyi biliyorum.”

‘Artık daha deneyimliyiz’

“Güzel bir lig olacak. Herkes daha fazla güçlendi. Biz de çok önemli, deneyimli oyuncular aldık. Bu deneyim meselesi fazla önemli sanılandan. Çünkü bazı kırılma anlarında o tecrübe faktörü devreye giriyor ve fark yaratıyor. Biz de Trabzonspor olarak hem yenilerle daha deneyimli hale geldik hem de takım olarak birbirimizi daha fazla tanıyoruz.”