Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında, Sivasspor, 4 Eylül Stadyumu'nda Trabzonspor'u konuk etti. 1-1 sona eren mücadelede Sivaspor'un golü Kone'den gelirken, Trabzonspor'a beraberliği getiren gol Abdülkadir Parmak'tan geldi. Süper Lig puan durumunda bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 30'a yükseltirken, Sivasspor puanını 25 yaptı...

Spor yorumcusu Erman Toroğlu karşılaşmayı A Spor'da Takım Oyunu programında değerlendirdi. Erman Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Her sene şampiyon olacaksın diye bir şey yok'
Trabzonspor’un şeklinin bu olması lazım. Parayla saadet olmuyor. Bir golcü, orta sahaya bir adam alıp bu çocukların yanına serpiştirebilirsin. Trabzonspor bunu yapmaya mecbur. Trabzonspor’un geçmiş 15 yılına yazık oldu. Her sene şampiyon olacaksın diye bir şey yok.

Bu depremi geçirmişsin. Ünal Karaman ve başkanı tebrik ederim. Taraftar takıma sahip çıkmalı ve stadı doldurmalı. Hatalı işler de yaptılar ama ben Trabzonspor’un oyunundan keyif aldım. Hüseyin Türkmen’in bir stili, oyun tarzı var. Bunlar daha çok yeni. Daha fizik olarak dolacaklar.

Trabzonspor, oralarda burada saçma işler yapan bir takımdı. Fırsat kalmadı bunlara...Trabzonspor ilk defa bu sene Trabzonspor gibi. Seyirci bu takıma sahip çıkarsa bu çocuklar da kademe atlarlar. Bu çocuklar yetişince alttaki çocuklara da bir şevk gelir.

'Yanal zamanındaki Trabzonspor ile bu Trabzonspor arasında fark var'
Ersun Yanal zamanındaki Trabzonspor ile bu Trabzonspor arasında fark var. Trabzon’da futbolcular böyle özel araçlarla maça gidemezler. Trabzonspor doğru bir iş yaptı. Ameliyat doğruydu, yanlış bir iş yapıp hastayı öldürmesinler.

Maçta son 20 dakika Rus ruletine döndü. Sivasspor çok erken gol yedi. Orta sahada kimse kalmadı, topu alan hücuma gitti. Maç sonrası için de Abdülkadir hakem hakkında konuşmasın, karışmasın. Bıraksın papazlar konuşsun. Hakemler iyi değil, kabul ama bazı şeyler var. Bu topa girersen sakatlanırsın.

Kendimizi bazen küçük görüyoruz. Avrupa’da liglerde dördüncü hakem uygulaması bizden ve benden çıktı. Hakemler de artık eskisi gibi değil. İyi para da alıyorlar. Neden bazı şeyler artık gizli olsun? Saygı çerçevesinde belli olabilir bazı şeyler. Hata varsa düzeltsinler.

'Hakemler Yusuf Namoğlu ile dalga geçiyor'
Hakemler Yusuf Namoğlu ile dalga geçiyor. Buradan para kazanıyorsunuz. Bu iş ciddi bir iş. Ali Şen, ‘Futbolcu transferi antrenörün eline bırakacak kadar kolay değil’ diyor. Son derece doğru. Yanlış yönlendiriyorlar. Eski hakemlerin bazıları da çakal. Hakem aleminde güvenilir adamlara dikkat edin.

Hakemleri atayan Yusuf Namoğlu. Bedri Dölkeleş sadece temsilci atamalarını yapıyor. Bazıları da var. Bunlar hem maç satarlar, hem senden para kazanırlar. Halil Umut Meler’in ne aldığından bana ne artık. VAR diye bir olay var. VAR’a çağırmıyorsa sakatlık var.

Yusuf Namoğlu kelle uçuramıyor. Uçuramadığı zaman bu hale düşer. Yusuf Namoğlu gereğini yapmazsa, bunlar konuşulur. Yardımcı, Hüseyin Hoca pozisyon temiz devam et diyor iki defa, sen onu dinlemiyorsun. Yukarısı da seni ikaz etmiyor, belki ligin şekli değişiyor.