Hakem Ali Palabıyık’un Fenerbahçeli Ozan ve Serdar’a sarı kart göstermesi gerektiğini bu pozisyonlarda hata yaptığına dikkat çeken Toroğlu, özetli şu ifadeleri kullandı: 
“Trabzon’da bir santrafor var Sörloth diye uzun yıllardır Türkiye’ye böyle bir adam gelmedi. Adam her şeyiyle futbolcu. Kalitesiyle efendiliğiyle hareketleriyle çok klas bir adam. O paralara nereden buldular, nereden aldılar helal olsun. Bu çocuğun babası da futbolcuydu. 
Futbol kalitesi var mı? 
Yok..” dedi. 
Yusuf’un performansını eleştiren Toroğlu, “Yusuf diye bir futbolcu var. Çocuk iyi olabilir, ama şu anda Trabzon - Fener maçında oynayabilecek oyuncu değil. O çocuğu da eziyorlar. Gerek yok.. Bu maçta Sosa 3 tane hata yapsa kimse birşey demez. Bu çocuk 2 hata yaparsa çok şey kaybedilir. 
Ben şaşırdım Yusuf’u görünce. Sizde bin tane adam var. 
Bir defa Fenerbahçe büyük avantajla başladı. Dakika bir gol birle başladılar. Orta sahada topu çevirip, yan toplar yapıp kafayı kaldıramadılar. Trabzon baskıyı yaptı… 
O sırada hakem 2 tane kararı son derece yanlış verdi. Ozan adama vurdu sarı kart yok, Ndiaye çok daha hafif vurdu kart gördü. Enteresan.. 
Fenerli stoper bir Sörloth’a yaptı kart yok, yine pozisyon var yine kart yok. 
Kırmızı gösterme sarıyı kullan. Sörloth’a yaptığı kesin sarı kartlık. Yüzde yüz sarı kartlık. Ama sarı kartlara VAR karışmıyor. 2. sarıyla atıldığında yine karışmıyor. Nasıl VAR’sa ben çözemiyorum. 
Sturridge var yedek, Abdülkadir Parmak, Guilerme var yedek. Hadi yeni geldi diyeceksin ama attığında topu tutan adam. İkinci yarı gereğini yapacaktır” diye konuştu.