Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Çaykur Rizesporkarşısında 2 kez öne geçmesine rağmen sahadan 1 puanla ayrılırken en büyük eleştiriyi Kweuke’ye engel olamayan savunma bloğu ve üretkenlik anlamında vasatın altında kalan hücum oyuncuları aldı.

Beraberlik sonucunda hedef tahtasına oturtulan isimlerden biri de doğal olarak teknik direktör Ersun Yanal’dı. Deneyimli hocanın 90 dakika boyunca sadece 89’da Jun Suk ile 1 değişiklik yapmasını, “Sahadakilere fazla güvendi, oyunu koparmak için çok geç kaldı, adeta uyudu” şeklinde yorumlayanlar bir hayli fazla oldu. Ancak kulislerdeki bir diğer iddia daha güçlü olarak algılandı. O da Ersun Yanal’ın yönetime mesaj verdiğiydi.

İstediği 3 oyuncu

Transfer istediği bilinen Yanal’ın, kulübedeki alternatif yetersizliğini yönetimin gözüne sokmak için böyle bir ‘tavır’ sergilediği iddia edildi. Fakat bu noktada da Trabzonspor’un hocası farklı eleştirilere maruz kalıyor. Zira, kulübede bulunan sol kanat oyuncusu İbanez’i, forvet Jun Suk’u ve orta saha Aytaç Kara’yı (Önceki görev döneminde) Bordo-Mavili takıma kazandıran kişi de Ersun Yanal olmuştu.­­

Rize maçının kulübesi...

Serge Akakpo (Stoper-Ön libero)
Mustafa Yumlu (Stoper)
Luis Ibanez (Sol kanat)

Aytaç Kara (Orta Saha)
Jun Suk (Forvet)
Muhammet Demir (Forvet)