Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Çaykur Rizespor karşısında iyi mücadele ettikleri ancak acemice puan kaybettiklerini söyledi.

Maç sonrası basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, üst üste kazanılması gereken bir şans yakaladıklarını ama başaramadıklarını belirterek "İyi mücadele ettik ama daha iyi mücadele edebilirdik. Bugün kötü bir puan kaybı. Maalesef acemice puan kaybettik. Bugün kazanmak için oynayan bir takım vardı. Galatasaray maçına dönüp bakınca daha farklıydı. Bugünün kaybedeni olmadık aslında galibiyete yakındık. Oyun içerisinde bir takım kontrolleri sağlayacak konuma erişmek oldukça zor. Bugün bir kez daha bunu gördük ama inadımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu takımı en kısa süre içerisinde istediğimiz sahadaki duruşu sergileyecek bir takım var elimizde. Bu oyuncular bunu yapacaklar. Zaman zaman iyi olan oyuncularımızın bunu genişleterek sahada daha iyi oyunda kalması gerekiyor" dedi.

PENALTIDA İKİNCİ TERCİH UĞUR'UN

Maçtaki penaltıları değişik oyuncuların atması ile ilgili soru üzerine Yanal "Bizde penaltıcılar maçtan önce en az 2-3 kişi olarak açıklanır. Mehmet iyi bir penaltıcı ama kaçırdı dönüşünü attı. İkinci penaltıcımız vardı. Tercih Uğur'un atmasıydı. Mehmet de bunu destekledi" şeklinde konuştu.

BİZ BU TAKIMA GÜVENİYORUZ

Genç bir takım olduklarını ve uzun vadede fayda alınabileceğini ifade eden Yanal, "Biz bu takıma güveniyoruz. İyi bir takım. Genç bir takım ve uzun vadede fayda verebilecek bir takım. Kalkıpta bugün sıralama ile ilgili konuşursak yanlış olur. Yanlış saptamada bulunuruz. Bu zaman dilimi belirli aralıklarla geçmek zorunda." ifadelerini kullandı.

HER İKİ TAKIM DA İYİ MÜCADELE ETTİ

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise muhteşem bir maç izlediklerini kaydederek şöyle konuştu: "Karadeniz derbisi olması nedeniyle hem bizi hem takımlarını alkışlayan Trabzonsporlu taraftarlara teşekkür ediyorum. Maçın başında penaltı golüyle yenik duruma düştük. Buna rağmen iki penaltından sonra 2-2'yi yakalamak kolay değil. Her iki takımda iyi mücadele etti. Haklı bir beraberlik aldık. Takımımı kutluyorum. Gelişen takımız ve her hafta üzerine koyuyoruz. Her hafta bir üst seviyeye kendimizi çekerek yolumuza devam ediyoruz. Muhteşem bir maç izledik. Hakemi de, takımları da, taraftarı da kutlamak gerekir"

KWEUKE ŞU AN YÜZDE 40 SEVİYELERİNDE

Teknik direktör Karaman, uzun bir sakatlık dönemi geçiren Kamerunlu futbolcu Leonard Kweuke'nin performansına ilişkin bir soruyu "Şuan yüzde 40, yüzde 60 seviyelerinde şuan. Yüzde 80'lere çıkarsa Avrupa'nın bir numaralı hücum oyuncularından biri olur" şeklinde yanıtladı.